William Orie- 2018 kampioen damvereniging Randjiet Boys

William Orie heeft voor de zevende keer sedert zijn intrede bij Randjiet Boys in 2006, het intern damkampioenschap op zijn naam geschreven. Onder leiding van het bestuur van de damvereniging werden er dit jaar vijf toernooien gespeeld met verschillende gewichten. Er zijn twee damtoernooien afgewerkt met normale bedenktijd: één volgens het round robinsysteem en de andere volgens het zwitserssysteem over acht ronden. Daarnaast zijn er drie sneldamtoernooien afgewerkt: één daarvan ook volgens het round robinsysteem en de andere twee volgens het zwitserssysteem. De dammer met de meeste punten zou zich de beste dammer van Randjiet Boys van 2018 mogen noemen. William Orie, de tweevoudige ex-landskampioen, eindigde met de meeste punten. Niaaz Salarbaks, Arief Salarbaks, John Schmeltz en Sharvan Debipersad zijn respectievelijk op de tweede, derde, vierde en de vijfde plaats geëindigd. William Orie: ‘’Het is voor mij een eer om tussen alle grote dammers van mijn vereniging toch nog kampioen te mogen worden. Eerlijk gezegd heeft Randjiet Boys op dit moment veel sterkere dammers dan ik, en ik verwacht ook dat zij potentiële kampioenskandidaten zijn bij het landskampioenschap 2019. De damvereniging heeft een heel vruchtbaar damjaar achter de rug. In 2018 hebben acht dammers van Randjiet Boys meegedaan aan de Surinaamse damkampioenschappen (SKD), waarbij Arief Salarbaks demi-kampioen en Niaaz Salarbaks de vijfde plaats behaalde. Verder hebben zes dammers in november meegedaan aan de Curaçao Open Challenge. De vereniging heeft ook aan teambuilding gedaan, middels twee uitstapjes naar Powakka, waarbij dammen en ontspanning zijn gecombineerd. Ook is de vereniging in februari van dit jaar gestart met een jeugddamafdeling. De kinderen worden steeds op de zondag door verschillende dammers van de vereniging de basistechnieken bijgebracht. De verwachting is dat deze groep jeugdigen bij de volgende jeugdkampioenschappen al van zich zullen laten horen. Hieraan zal in het nieuwe jaar verder gewerkt worden, en wel onder het motto: ‘Zonder jeugd geen toekomst!’. De damvereniging heeft op 20 december j.l. tijdens de jaarafsluiting de trofeeën uitgereikt. De prijs voor de beste dammer werd door Keshopersad Gangaram-Panday overhandigd aan William Orie. Hij was lovend over de voorbeeldige kampioen en de activiteiten, prestaties en eensgezindheid van de damvereniging. Vermeldings-waard is dat Dewsharan Sital na dertien succesvolle jaren als voorzitter van de damvereniging, andere leden van de vereniging de mogelijkheid geeft om het roer over te nemen. De dammers van Randjiet Boys bedanken Dewsharan Sital voor al het goede werk in de afgelopen jaren en voor zijn toezegging om als adviseur zijn bijdrage te blijven leveren aan de vereniging. Ook zijn de dammers Jaikisen Sital erkentelijk voor de uitstekende technische coördinatie van de damtoernooien. Het bestuur en de dammers van Randjiet Boys wensen de sponsoren, waaronder de vaste sponsoren Jonny’s Car repair, N.V. Jabi’s en N.V. Nabo, sympathisanten en de gehele Surinaamse gemeenschap een fijne jaarwisseling en een voorspoedig en bovenal sportief 2019 toe.

More
articles