Su Aid haalt streefbedrag van SRD 1 miljoen

Su Aid is erin geslaagd een bedrag van SRD 1.000.000 op te halen voor de Stichting voor het Kind (STIVOKI), die een doorstart maakt. Eind 2016 sloot de instelling haar deuren vanwege financiële problemen. Het nieuwe Stivoki-bestuur onder leiding van bisschop Karl Choennie, wilde de draad weer oppakken, waarna Su Aid startte met een inzamelingsactie. Vanaf september 2018 tot en met de afsluiting van de actie, doneerde het bedrijfsleven en de samenleving in totaal SRD 530.000. Staatsolie schonk de resterende SRD 470.000. De afsluiting van de inzamelingsactie vond plaats in het Suriname Dream Cafe.
Su Aid-voorzitter Giwani Zeggen, werd even emotioneel toen hij het publiek te woord stond. “Toen we een paar maanden geleden begonnen met de voorbereidingen, hadden we in onze stoutste dromen niet kunnen denken dat we 1 miljoen zouden halen”, sprak hij terwijl hij enkele tranen wegpinkte.

Volgens Zeggen is het behaalde doel een bewijs dat je je droom nooit moet opgeven. Hij is het bedrijfsleven, de samenleving, de vrijwilligers en in het bijzonder Staatsolie, erg dankbaar. Choennie nam namens Stivoki de cheque van 1 miljoen SRD van Su Aid in ontvangst.
Choenni glunderde van blijdschap bij de overhandiging. “Een gevoel van diepe dankbaarheid en trots op de Surinaamse samenleving in het bijzonder het bedrijfsleven”, zei hij. Volgens de bisschop is het duidelijk dat we samen veel kunnen bereiken. “Droom en met beide benen op de grond komt het terecht”, zei Choennie. Het harde werk voor de stichting zal nu pas beginnen. De Closing event Su Aid 2018 werd opgeluisterd met muziek van Naks Kaseko Loco en dj Caribbean drive.

 

-door Priscilla Kia-

More
articles