Leo Victor, PVV en Transvaal blijven foutloos

Leo Victor, PVV en Transvaal zijn nog foutloos in de SVB/Telesur Eerste Divisie competite. Leo Victor won in de afgelopen speelronde voor de vijfde keer op rij, terwijl PVV de vierde opeenvolgende competitiezege boekte. Beide ploegen zijn net als Transvaal ongeslagen. Transvaal, dat niet in actie kwam, heeft vier wedstrijden op rij gewonnen. Leo Victor is door de 4-0 zege op ACoconut koploper met 15 punten, gevolgd door PVV en Transvaal met elk 12 punten. PVV wees Broki met 2-1 terug. In-ter Moengo Tapoe en Robinhood volgen beide als respectievelijk vierde en vijfde met elk 11 punten uit vijf wedstrijden, waarvan drie gewonnen en twee gelijk gespeeld. De top 5 is nog ongeslagen.

De Leeuwen wonnen zondag op het Ramkhelawan Sportcomplex na een 1-0 ruststand met 4-0 van ACoconut. De treffers kwamen van Kareem Kwassie (2x), Elyah Pengel en Albert Nibte. Op dezelfde dag wees SV Notch de ploeg van Voorwaarts met 1-0 terug in het Ronnie Brunswijk Stadion. De ruststand was 0-0. Het winnende doelpunten kwam van Romario Bane.

PVV klopte Broki, eveneens op zondag, met 2-1 in het Aloysius Zichem Sportcentrum, dit na een 1-0 ruststand. Roche Pa-koen en Dimitrisco Huur scoorden voor PVV en Siffillion Soekhoe voor Broki.

Inter Moengo Tapoe was in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 6-1 te sterk voor Papatam, dat bij de rust tegen een 0-2 achterstand aankeek. Giovanni Waal (2x), Mi-gamba Antomoi, Miquel Darson, Shamille Eduard en Jerrel Wijks vonden het voor In-ter Moengo Tapoe. Jermain Pinas redde de eer voor Papatam.

Zaterdag wonnen Nishan’42 en WBC van respectievelijk West United en Botopasi. Nishan’42 won in het Fred Derby Sportcentrum met 2-1 na een 1-1 ruststand en WBC won na een 2-1 rustscore uiteindelijk met 3-1 in het Andre Kamperveen Stadion.

Vrijdag kwamen Robinhood en SNL niet verder dan 2-2, dit na een 2-1 ruststand in het voordeel van SNL. Gilberto Eind en Roxey Fer scoorden voor Robinhood. SNL: Ullerich Abauna en Dennis Doekoe.

Stand: 1.Leo Victor 15-5; 2.PVV 12-4; 3. Transvaal 12-4; 4.Inter Moengo Tapoe 11-5; 5.Robinhood 11-5; 6.West United 9-5; 7. SNL 7-5; 8.Nishan’42 7-5; 9.WBC 6-4; 10. Voorwaarts 4-5; 11.Papatam 4-6; 12.SV Notch 3-4; 13.Broki 3-5; 14.Santos 0-0; 15. ACoconut 0-5 en 16.Botopasi 0-5.

Topscorers: Garvey Kwelling (PVV) 8; Kareem Kwasie (Leo Victor) 7; Renzo Akrosie (SNL) en Virgill Najoe (Broki) elk 6; Ricardo Faerber (Nishan’42) 5 en Sifillion Soekhoe (Broki) 4 doelpunten.

Programma: Woensdag 19 december: 20:00 uur WBC-Voorwaarts (Andre Kamperveen Stadion). Vrijdag 21 december: 20:00 uur Nishan’42-Inter Moengo Tapoe (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Zaterdag 22 december: 16:30 uur: Botopasi-SV Notch (Ronnie Brunswijk Stadion); Broki-Santos (Mgr. Aloysius Zichem Sportcentrum); PVV-West United (André Kamperveen Satdion) en 19:00 uur Robinhood-ACoconut (Dr.Ir. Franklin Essed Stadion). Zondag 23 december: 18:00 uur Transvaal-Leo Victor (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion).

De wedstrijd tussen SNL en Papatam van zondag 23 december is verschoven naar zondag 13 januari, en wel om 16.30 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.

More
articles