Derde editie Comfort Zone geslaagd event

De derde editie van ‘Comfort Zone’ van de Stichting Platform Support Suriname, die afgelopen zaterdag is gehouden in Tori Oso aan de Frederick Derbystraat, was een geslaagd event. De voorzitter van de stichting, Zulile Blinker, zegt dat ondanks dat de organisatie pas op het laatste moment reclame gemaakt heeft voor het evenement, het toch een succes is geworden.
De derde editie van ‘Comfort Zone’ was goed bezocht en ook de participatie van het publiek tijdens de open mic, was goed. Deze editie was vooral gericht op pure poetry, waarbij vijf dichters hun talenten hebben getoond aan het publiek. De voordrachten die gepresenteerd werden op die avond, waren min of meer gebaseerd op seksualiteit, vaderliefde en innerlijke gevoelens.
De avond werd gevuld met dans, zang, theater, beeldende kunst en muziek. Niet alleen het publiek was tevreden over de indrukwekkende voordrachten, ook de organisatie is volgens Blinker zeer tevreden is.
Blinker legt uit dat de stichting niet alleen een experimenteel platform is dat bestemd is voor voordrachten, de stichting verzorgt ook trainingen aan de Kokolampu dichters. KoKolampu is ook een van de producten van de Stichting Platform Support Suriname.
Blinker zegt dat er meer edities zullen volgen na die van afgelopen zaterdag. De vierde editie staat gepland voor maart 2019. Gelijktijdig zal er ook een editie van een andere productie van de stichting Poetry & Beyond georganiseerd worden, waarbij een internationale dichter aanwezig zal zijn. Bij die editie van Poetry & Beyond, zal de aandacht dan ook gericht zijn op ‘Poetry & Beyond goes international’.
Verder wil Blinker graag dat we in Suriname gaan inzien dat er meer aandacht besteed moet worden aan creativiteit en dat er ook geïnvesteerd moet worden in de talenten van Suriname. In dat kader heeft Stichting Platform Support Suriname besloten vanaf de volgende editie van Comfort Zone, een betaalmodel te introduceren. De edities van Comfort Zone zullen daardoor niet langer gratis bijgewoond kunnen worden.

door Richelle Mac-Nack

More
articles