‘Save Thalia’ Crowdfunding-campagne

De enige schouwburg van Suriname, Theater Thalia is vanaf september gesloten. Dit nadat de directie ontdekte dat twee van de vijf dakspanten van het theater gebroken zijn. Daarnaast moeten de overige trekplaten verstevigd worden. Ook de elektrische bedrading die dateert van de jaren tachtig van de vorige eeuw, wordt vervangen. Het is nog niet duidelijk wanneer de schouwburg weer open gaat voor het publiek. Wel is bekend, dat Thalia met een crowdfunding-campagne, genaamd ‘Save Thalia’, is gestart. Het doel is om fondsen binnen te halen voor het uitvoeren van een grote renovatie aan het theater. In totaal is een bedrag van 100.000 euro nodig.

Thalia zet zich niet alleen in om zoveel mogelijk fondsen via crowdfunding binnen te halen, maar houdt ook een loterij en andere fundraisingsactiviteiten.

Het toneelgenootschap Thalia werd opgericht op 27 april 1837. Het theater werd geopend op 20 januari 1840.

More
articles