Personen in seksfilmpje geen Kirpalani medewerkers

Op Facebook circuleert er al een paar dagen een filmpje van 20 seconden waarbij een man en een vrouw seksuele handelingen met elkaar plegen. Beweerd wordt dat het om twee medewerkers van het warenhuis Kirpalani N.V. gaat. Aan de hand van het uniform dat de vrouw aanheeft, wordt aangenomen dat het om een super-visor van het bedrijf gaat. ‘Supervisor Kirpalani aan het werk met collega’, is dan ook een van de bijgaande teksten waarmee het filmpje op sociale media gedeeld wordt.
Vijay Kirpalani, directeur van Kirpalani, benadrukt tegenover De West, dat het niet om medewerkers van zijn bedrijf gaat. “Het is nonsens. Gewoon een leugen.” De directeur betreurt het dat zijn bedrijf en zijn medewerkers door het slijk worden gehaald. Uit eigen onderzoek van het bedrijf, is gebleken dat het om Latijns-Amerikanen gaat en dat de video is gehaald van een porno website, waarvan de naam bij de redactie van De West bekend is. Van de video die 3:45 minuten duurt, zijn de laatste 20 seconden eruit geknipt en op sociale media geplaatst als zou het gaan om medewerkers van het bedrijf.
De blogger Opium Noir, heeft volgens Vijay Kirpalani het bericht verspreid met de bijgaande tekst dat twee me-dewerkers van Kirpalani N.V. seksuele handelingen plegen in een magazijn van het bedrijf. De directeur overweegt gerechtelijke stappen te nemen tegen de nieuwssite.
Hij benadrukt dat er niet zomaar berichten gepubliceerd kunnen worden zonder verificatie te hebben gepleegd.
Vijay Kirpalani vermoedt dat er sprake is van opzet, doch betreurt het dat een dergelijk filmpje viraal gaat. Hij heeft liever dat de donatie van Kirpalani aan het Suriname Eye Care Center voor rehabilitatie en uitbreiding van deze afdeling, gedeeld wordt. Hij vindt het dan ook jammer dat medewerkers van Kirpalani sinds het seksfilmpje op sociale media is verschenen, op straat bespot worden en dat de reputatie van het bedrijf eronder lijdt. Er is inmiddels een klacht gedeponeerd bij Facebook, dat de video inmiddels heeft verwijderd.

door Johannes Damodar Patak

More
articles