Meisjes van Maria Internaat krijgen voorlichting over diabetes

De meisjes die in het Maria Internaat verblijven, weten nu hoe zij diabetes kunnen voorkomen. Afgelopen maandag bij de afkondiging van de ‘diabetesweek’ van de Lions Club, hebben de meisjes samen met hun begeleiders hierover informatie gekregen. In het Maria Internaat dat op het terrein staat van de Kennedy-stichting, is het diabetesproject van de Lions Club Paramaribo Ready van start gegaan. In gesprek met De West, zegt Marlene Monkou-Deets, chairperson van het project, dat met dit project de samenleving bewust wordt gemaakt van diabetes mellitus.
Monkou-Deets zegt dat het project elk jaar wordt uitgevoerd en dat elke Lions Club die onderdeel is van Lions Club International, de taak heeft dit project uit te voeren. De Lions Club Paramaribo Ready heeft in dat kader ervoor gekozen het project uit te voeren in het Maria Internaat. Er is bewust gekozen voor dit internaat, omdat er steeds meer mensen zijn die al op jonge leeftijd diabetes krijgen.
Wereld Diabetes Dag wordt sinds 1991 jaarlijks gehouden op 14 november. Deze dag staat volledig in het teken van diabetes mellitus. Vanaf 2007 is de Wereld Diabetes Dag een internationale VN-dag. Diabetes is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden.
Om de 21 meisjes van het internaat samen met hun begeleiders zo goed mogelijk voor te lichten, heeft zuster Ratan van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) een presentatie verzorgd over gezonde voeding en bewegen. Zij ging onder andere in op het voordeel van fruit eten en het nadeel als fruit niet consequent genuttigd wordt. Daarnaast heeft zij ook aangehaald hoe belangrijk bewegen is voor het lichaam en het voorkomen van ziektes.
Monkou-Deets heeft samen met haar commissie deze activiteit georganiseerd met behulp van zuster Ratan. Monkou-Deets geeft aan dat het project zeker voortgang zal vinden.

More
articles