November 8, 2018


KPS behaalt nipt three-peat slagbal


November 8, 2018

De dames van het Korps Politie Suriname (KPS) behaalden afgelopen zaterdag op het Emile de la Fuente Sportcomplex ternauwernood hun derde opeenvolgende slagbaltitel binnen het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). Dit toernooi werd in de avond afgesloten en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) kwam als overall winnaar uit de bus De wetsdienaren toonden karakter tegen de SWM en hadden het geluk ook enigszins aan hun zijde in de finale tegen de ‘hardnekkige’ opponent: 93-90. Reeds vóór de start van het toernooi werd KPS unaniem als favoriet aangewezen. De SWM liet zich echter niet afschrikken en stootte de gewapende macht tegen de rand van onttroning. Dankzij goed slag-, loop- en veldwerk bracht de waterleverancier de politieambtenaren vóór rust in de problemen. Het scorebord wees tegen alle verwachtingen in een 53-48 stand in het voordeel van SWM. Niemand had dit durven vermoeden. De waterleidingmaatschappij had bij het in-gaan van de pauze zes ballen uit de lucht ‘geplukt’ en kegelde drie KPSers uit. KPS daarentegen noteerde vijf vangballen, maar wist slechts twee uitjes op SWM te maken.  In het tweede deel schroefden de ‘dochters’ van hermandad het veldwerk op en werden zeven extra vangballen gepakt en drie uitjes op de tegenstander gemaakt. De waterleverancier scoorde minder punten, maar alles wees nog steeds op een verrassing. KPS moest bij het slagwerk zaken goed maken. Het werd voor de wetsdienaren een zenuwslopende slotfase, aangezien zij tegen de klok moesten spelen. Tot laat in de wedstrijd zat SWM op rozen. Opgegeven moment verknalde het nutsbedrijf haar kansen op de hoofdprijs door in het slot liefst vier potentiële vangballen te missen. KPS daarentegen wist op het nippertje voldoende looppunten te maken. Bij het optellen van de punten verkeerden beide organisaties in een behoorlijke spanning. De druk was ongetwijfeld groter bij de tweevoudige titelverdediger. Plotseling brak er luid gejuich uit in het kamp van de gewapende macht toen duidelijk was dat zij hadden gewonnen. Winst van dit onderdeel was voor de organisatie ook van eminent belang, aangezien het in het algemeenklassement zou bijdragen aan het binnenhalen van de tweede plaats achter kampioen CBvS. SWM verloor maar ging met opgeheven hoofd richting de kleedkamers, waar de aanhang hen met een luid applaus binnenhaalde. Staatsolie versloeg in de strijd om het brons geheel volgens verwachting de CBvS met 84-68. De olieboorders waren in deze matchup duidelijk de betere getuige de 49-34 voorsprong bij rust. Telesur) boekte in een heel spannende partij een 96-92 overwinning op de SLM. De telecomprovider eindigde hierdoor op de vijfde plaats. Bij rust had de vliegmaatschappij nog een 52-48 voorsprong. De eens zo dominante EBS moest bij deze editie genoegen nemen met de zevende plek. Het werd 84-74 tegen het Staatsziekenfonds. Ook bij deze ontmoeting moest de winnaar van een achterstand terugkomen. Het SZF had een 42-39 voorsprong tijdens de pauze. Het nustbedrijf herstelde zich echter goed en maakte gretig gebruik van de fouten van de tegenstander. Eindstand: 1.KPS, 2.SWM, 3.Staats-olie, 4.CBvS, 5.Telesur, 6.SLM, 7.EBS en 8.SZF.