Zes worstelaars naar Barbados

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) doet voor de tweede keer meer aan de Barbados Beach Wrestling Cup. Zes atleten zijn donderdagochtend via Trinidad & Tobago vertrokken richting Bridgetown.

Naast de beachwedstrijden, worden dit jaar ook vrije stijl wedstrijden op de mat georganiseerd. Suriname is afgereisd met 4 senioren en 2 junioren worstelaars. Het gaat om: Marciano Tsang (WV Commewijne), Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg), Micha Willems (SC Tatami), Nawien Bepat (Jai Hind), Stephan Brunings (WV Comme-wijne) en Sahil Satram (Jai Hanoeman). De coach is Michel Nathoe, terwijl Robby Gadjradj de delegatieleider is.

Vorig jaar waren de beachwedstrijden opgedeeld in 2 klassen, te weten de -80kg en +80kg. Suriname werd kampioen in beide klassen, respectievelijk Widesh Ramcharan en Leandro Dongo. Echter, beide kampen met zware knieblessures, waardoor ze voorlopig niet in actie kunnen komen. Dit jaar zijn er 4 klassen bij de senioren, te weten de +90kg, -90kg, -80kg en -70kg. De Barbados Wrestling Association (BWA) heeft voor dit jaar veel buitenlandse toppers gehaald voor dit toernooi. Zo is Olympisch kampioen uit Cuba, Yandro Quintana, al gearriveerd in Bridgetown. Quintana werd Olympisch kampioen in Athene in 2004. Verder is de Boliviaan Christiaan Nova Roca ook al in Barbados voor deelname. Nova Roca heeft in 2014 zilver gewonnen tijdens de Cacso Games. Verder doet ook mee de Haïtiaanse Olym-pian, Anger Castelly, die in 2016 present was tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Met de Barbados Beach Cup, welke voor de derde keer wordt gehouden, probeert de BWA het worstelen te ontwikkelen op het eiland.

More
articles