KPS één zege verwijderd van slagbal three-peat

Het KPS ligt op koers voor een three-peat bij het on-derdeel slagbal van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrij-ven (CTSS Plus). De wetsdienaren bereikten voor het derde opeenvolgende jaar de finale door een overrompeling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in de halve finale. In tegenstelling tot de eerste ontmoeting tegen het SZF speelde de CBvS zaterdagmiddag een zwakke partij op het Emile de la Fuente Sportcomplex. Het verliep heel slecht met het veld -en slagwerk, waardoor KPS makkelijk punten verzamel-de. Bij het ingaan van rust had de gewapende macht een ruime 57-22 voorsprong. De politieambtena-ren zetten de moederbank voornamelijk met goed veldwerk compleet vast.
Het aantal vangballen (21) en gemaakte uitjes bij CBvS (30) getuigt hiervan. De tweevoudig kampioen rekende uiteindelijk met 101-35 af met de bankiers.
Het KPS neemt het aan-staande zaterdag in de fi-nale op tegen de SWM. Het nutsbedrijf verlsoeg in een nagelbijtende ontmoeting Staatsolie met 81-76. De waterleverancier had de zege vooral te danken aan het goede veldwerk, alwaar twaalf vangballen werden genoteerd tegenover het weggeven van zes uitjes.
Staatsolie zorgde in de voorronde al voor een enor-me verrassing door meervoudig winnaar EBS klein te krijgen. De olieboorders konden het ‘sprookjesverhaal’ geen vervolg geven, maar gaven zich niet mak-kelijk gewonnen. Bij het in-gaan van rust had SWM een kleine 37-33 voorsprong.
Telesur droeg nog meer bij aan het ‘leed’ van de EBS in deze competitie. De telecomprovider deed bij het in-gaan van rust al wenkbrau-wen fronsen door haar rui-me voorsprong van 52-39. Het is duidelijk dat EBS een behoorlijke achteruitgang beleefd. De stroomleveran-cier kwam de grote achterstand niet meer te boven en verloor met 92-72.
De SLM walste met liefst 102-60 over het SZF. Het leek erop alsof de dames van de nationale carrier wraak namen voor hun ne-derlaag tegen het KPS in de openingsronde. De ziektekostenverzekeraar had niets in de melk te brokkelen en keek bij het ingaan van rust al tegen een 53-29 achterstand aan.
Programma finaleronde zaterdag 3 november:
09.15 uur EBS-SZF (7/8)
09.15 uur SLM-Telesur (5/6)
10.45 uur Staatsolie-CBvS (3/4)
10.45 uur KPS-SWM (1/2)

More
articles