Indian Stars boekt pas tweede zege

Het is de ploeg van Indian Stars uit Nederland eindelijk weer gelukt om een wedstrijd te winnen. Woensdag moest Palmboys het onderspit delven: 122-108. Voor Indian Stars was het pas de eerste zege op een stads-ploeg en de tweede sedert de vereni-ging zijn programma in Suriname begon. Vrijdag werd in Nickerie gewonnen van een combinatie bestaande uit spelers van Kalloe & Friends en het Lachmipersad Mungra Streekzieken-huis Nickerie (LMSZN). Vervolgens verloor Indian Stars van Olaria (162-205), Formula (173-194), op uitnodi-ging van Staatsolie (120-131).
Het was woensdag een heel leuke partij omdat op deze dag de beschermheer van Palmboys, de heer Lach-minarainsingh zijn 72ste verjaardag vierde.
Het was Palmboys die in de eerste ronde een marge van 10 punten. Bij de start van de vierde ronde was de stand gelijk. Indian Stars trok aan het langste eind en won deze laatste fase met 37-23 en zo ook de wedstrijd.
Hoogste score: Indian Stars: Romeo Bandhoe/Johny Ramdihal 42 punten.
Palmboys: Alfred Biekman/Dinesh Lachminarainsingh 35 punten.
Formula was dinsdag met 194-173 een maatje groot. De winnende ploeg deelde van de eerste tot en met de derde ronde de lakens uit. Na de break kwam Indian Stars sterk terug en reduceerde de achterstand van 24 punten naar 1 punt in de vierde ronde.
Echter, Formula overrompelde de gasten in de vijfde ronde en nam nu een marge van 27 punten die later in de zesde tevens laatste ronde werd verdedigd. Het was een zeer sportie-ve wedstrijd die veel aandacht trok. Indian Stars werd flink aangevuurd door hun supporters.
Er was een prachtige trofee ter be-schikking gesteld en prijzen waren er voor de koppels met de hoogste score van beide verenigingen. Bij Formula waren dat Roel Stanton en Severinus Horb met 36 punten en bij Indian Stars: Sharmila Ghiraw/Naushad Mo-lai 38 punten.
Een dag eerder werd Indian Stars uit-genodigd door het CTSS-team van Staasolie voor een vrienschappelijke wedstrijd. Ondanks de zware trip die de gasten in het weekend van en naar Nickerie hadden afgelegd, zijn zij toch ingegaan op het verzoek van Staatsolie.
De ploeg van Staatsolie was de bete-re met 131-120. Hoogste score: Staatsolie: S.Kenswil/M.Brandon 39 punten. Indian Stars: Radj Manna/ Naushad Molai 28 punten.
Indian Stars speelt morgen, vrijdag 26 oktober, om 20:00 uur bij Drukkerij Saraswati tegen Sudhar en op zon-dag 28 oktober om 14:00 uur in Ram-charan’s Slijterij tegen Kampoe.

More
articles