CTSS Plus volleybal: Titelverdediger SLM maakt flitsende start

Titelverdediger SLM heeft maandag een flitsende start gemaakt bij de start van het onderdeel slagbal tijdens het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS).  Zonder veel moeite zette de volleybalkampioen van 2017 in een goed bezette Ismay van Wilgensporthal de SWM met 25-15 en 25-13 opzij. Geheel volgens verwachting domineerde het ‘sterren-team’ van de nationale carrier  met volleybaltoppers Keven Sporkslede, Antoine Vliet en Jermaine Lo Kioeng Shioe. De waterleverancier wist wat haar te wachten stond, maar streed dapper. Na vroeg op achterstand te zijn gekomen knokte het nutsbedrijf zich tot 8-8 terug. Surinam Airways herstelde zich en liep uit naar 12-8, waarna SWM meteen een time-out nam. Het mocht echter niet baten, want SLM vergrootte de voorsprong naar 20-10 en maakte het karwei vervolgens af. De tweede set begon bij een 5-4 stand in het voordeel van de vliegmaatschappij. Ondanks de invalbeurt van reservespelers bleef de kampioen domineren en liep zij uit naar 13-6, waarna niet meer werd teruggekeken.

Dertienvoudig kampioen Staatsolie had enige moeite met het KPS. Onder leiding van volleybaltopper Eurwin Daans moest de olieleverancier tot het uiterste gaan om de wetsdienaren van zich af te schudden. Zowel set één als twee verliep vrij gelijkopgaand. Bij een score van 11-8 in het voordeel van de geel zwarte formatie nam KPS-coach Lionel Blokland een time-out. Er kwam enige verbetering in het spel van de gewapende macht, maar Staatsolie bleef op voorsprong. Blok-land was bij een stand van 21-17 we-derom genoodzaak in een time-out te vluchten, maar er gebeurde weinig.

In set twee kreeg het aanwezige publiek een heel spannende fase voor-geschoteld. Beide organisaties deel-den tot een score van 17-17 om en om klappen uit. Staatsolie maakte in de beslissendefase gretig gebruik van haar ervaring en rukte zich opgege-ven moment los tot een score van 21-17 en was toen duidelijk dat de ontmoeting gespeeld was: 25-19, 25-21.

Telesur eindigde het afgelopen jaar op de derde plaats. De telecomprovider met in haar gelederen Dion Bru-nings, Roanne Breidel, Gregory Le-vant en Clyde Fraser kan ongetwijfeld gerekend worden tot de favorieten. Het SZF had duidelijk geen antwoord op de dominantie van de geel blauwe formatie die met 25-10, 25-14 won.

Vrijdag staat Telesur een zware klus te wachten, want dan is de tegenstan-der titelverdediger SLM.

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zorgde voor een kleine verrassing door drievoudig titelwinnaar EBS te verslaan. Het ontbrak het nutsbedrijf aan strijdlust. Het spel vlotte niet, terwijl de moederbank in tegenstelling tot het vorig jaar met een verbeterd team aan de start verscheen. Al heel snel liepen de bankiers uit naar 5-0. EBS kwam deze achterstand niet meer te boven. In set twee speelde de stroomleverancier een veel betere partij. Bedrijven hielden el-kaar bij een stand van 7-7 goed in evenwicht. CBvS begon echter zoetjes aan uit te lopen en was EBS ge-noodzaak bij een achterstand van 19-11 in een time-out te vluchten. Het nutsbedrijf kon deze achterstand echter niet meer goed maken.

Programma halvefinaleron-de vrijdag 26 oktober (Ismay van Wilgen Sporthal):

18.00 uur SZF- SWM

19.00 uur Telesur-SLM

20.00 uur EBS-KPS

21.00 uur CBvS-Staatsolie

More
articles