Universiteitsbibliotheek brengt steeds meer informatie naar klanten

De Bibliotheek Universiteit van Suriname (UB) is een belangrijke steun op het gebied van onderwijs en onderzoek. De bibliotheek is daarmee ook een belangrijke bron van wetenschappelijke informatie voor onderzoekers, docenten en studenten en probeert steeds meer informatie naar de klant te brengen. Dit kwam vandaag naar voren tijdens de opening van de expositie: ’50 jaar Wetenschappelijke Informatie in Suriname’. Het gebouw van de universiteitsbibliotheek bestond gisteren, zondag 21 oktober, 35 jaar. In dat kader en in verband met het 50-jarig bestaan van de universiteit, wordt de expositie van 22 oktober t/m 2 november, gehouden in de cybertheek van UB.

In een presentatie over de bibliotheek stelde UB-directeur Jane Smith, dat hard copy documenten nodig zijn, maar dat de informatie die in de vorm van elektronische tijdschriften in online databases voorkomt, heel veel is. “Het gaat dan niet meer om de vraag van de klant, maar om wat de UB kan bieden”, geeft Smith aan.

Volgens haar probeert de bibliotheek rekening te houden met de actualiteiten en de onderwijsprogramma’s en probeert steeds meer informatie beschikbaar te stellen aan de klant.

Echter na 50 jaar wetenschappelijke informatievoorziening, is de directeur van mening, dat het noodzakelijk is dat de externe factoren van de bibliotheek verlegd worden naar de wetenschapper, student, docent. Dit moet verwezenlijkt worden door een optimaal aanbod aan toegankelijke informatie, de zorg dat de eindgebruiker overal en op elk moment moet kunnen beschikken over de nodige informatie en ten slotte het creëren van meer studiefaciliteiten voor de klant. Volgens Smith zijn er maar 125 zitplaatsen, terwijl steeds meer studenten kiezen voor studeren in de bibliotheek in plaats van dat zij komen om een boek te lenen. Ook de studiezaal voldoet niet aan de eisen van deze tijd. Echter de UB zal er alles aan doen om de financiën in orde te krijgen en zodoende de nodige veranderingen door te voeren.

Het gebruik van wetenschappelijke informatie wordt opgedeeld in efficiënt, effectief en strategisch. Smith laat weten dat vaardigheden om effectief bezig te zijn, worden verzorgd door de UB, zodat klanten de nodige informatie kunnen vinden. Bij efficiëntie gaat het om de nodige informatie die met een klik op het document uit de catalogus meteen te vinden is. Echter niet alle hard copy documenten zijn elektronisch beschikbaar. Dat heeft volgens haar te maken met auteursrechten. Het is volgens Smith de taak van de bibliotheek om ervoor te zorgen dat documenten die alleen hard copy beschikbaar zijn, strategisch worden gebruikt. Op de expositie zijn onder andere bachelor en master ies, naslagwerken, boeken en informatie over de UB en de universiteit te zien.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles