Suriname ruim langs BVI

Ook Jamaica wint met grote cijfers

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel op 6 september op Guadeloupe tegen Dominica, heeft de nationale voetbalselectie van Suriname zaterdag er geen gras over laten groeien. Natio walste in het eigen André Kamperveen Stadion met 5-0 over de Britse Maagdeneilanden. Het betrof de tweede wedstrijd van de selectie in het kwalificatietoernooi voor de Concacaf Nations League. Stefano Rijssel, die weer door bondscoach Dean Gorré in de ploeg is gehaald, beschaamde het vertrouwen niet en nam twee van de vijf treffers voor zijn rekening. De aanvaller van Robinhood opende de score in de 23ste minuut en tekende in de 76ste minuut voor zijn tweede treffer. Hij kreeg daarna een publieks-wissel. Jozua Elshot liet in de 43ste minuut de 2-0 noteren, terwijl Donnegy Fer in de 66ste minuut er 3-0 van maakte. Nadat Rijssel in de 76-ste minuut opnieuw had gescoord, was het Ivenzo Comvalius die het duel op slot deed: 5-0. Suriname had redelijke kansen de score hogerop te trekken, maar de spelers faalden af te ronden. BVI had gedurende de wedstrijd weinig in de melk te brokkelen en de vermoeidheid heeft een groot deel van de ploeg parten gespeeld.

De eerstvolgende tegenstander van Suriname is Jamaica, dat zondag in Willemstad, Curaçao ook ruim van Bonaire won: 6-0. Suriname en Jamaica staan op 17 november aanstaande in de Montego Bay, Jamaica, tegenover elkaar. Op 20 maart komt St.Kitts and Nevis op bezoek.

Jamaica won in haar eerste wedstrijd op 9 september met 4-0 van de Kaaimaneilanden.

De uitslagen van de recent gespeelde wedstrijden zijn als volgt: 11 oktober: Frans-Guyana-St. Vincent and the Grenadines 0-1. 12 oktober: Amerikaanse Maagdeneilenaden-Curaçao 0-5; Bahama’s-Antigua and Barbuda 0-6; Domini-caanse Republiek-Kaaimaneilanden 3-0; Bermuda-Sint Maarten 12-0; Greneda-Cuba 0-2. 13 oktober: Turks and Caicos-Guyana 0-8; Puerto Rico-Martinique 0-1 en El Salvador-Barbados 3-0. 14 oktober: Sint-Maarten-St.Kitts and Nevis 0-10; Montserrat-Belize 1-0. Nicaragua-Anguilla.

Voor morgen staan er drie wedstrijden op het programma: Martinique-Britse Maagdeneilanden; Canada-Dominica; Guadeloupe-Aruba; St. Lucia-Haïti.

More
articles