Canadees bedrijf neemt SOL over

Het Canadese bedrijf Parkland Fuel Corporaton gaat SOL overnemen. SOL is de grootse wederverkoper van brandstof en brandstofproducten in ons land en in de regio.  SOL heeft belangen in 23 landen. Barbados waar het moederbedrijf van SOL is gevestigd en Parkland, hebben bekendgemaakt dat 75 procent van de aandelen van SOL, in handen komt van Parkland. De aandelen zijn van de Barbadiaanse eigenaar Simpson Group. De overname wordt eind van dit jaar gefinaliseerd voor een bedrag van US-dollar 1,2 miljard. Met de overname door Parkland zal er niet veel veranderen. De naam SOL blijft bestaan en het moederbedrijf blijft in Barbados. SOL nam de bezittingen van Shell in 2015 over in de regio en Suriname. Shell deed zijn intrede nadat Esso zich volledig had teruggetrokken uit ons land. Parkland is een van de snelst groeiende bedrijven van olieproducten in de VS en Canada en is tevens ook wederverkoper van Chevron en Esso. De 25 procent aandelen die nog resteren, zullen waarschijnlijk ook worden overgenomen door het Canadese bedrijf.

More
articles