Dare 2 Challenge Futsaltoernooi: Suriname en Guatemala starten met zege

De nationale zaalvoetbalselecties van Suriname en Guatemala zijn het Internationaal Dare 2 Challenge toernooi van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) met een zege gestart.

Suriname won in de laatste partij van de avond met 3-1 van Curaçao, terwijl Guatemala in de eerste wedstrijd met 4-3 langs Frans-Guyana ging.

Curaçao, in 2012 de winnaar van de eerste editie van het toernooi, zag Damiendo Plein na zeven minuten spelen de 1-0 voor Suriname scoren.

Maar gedurende de rest van de eerste speelperiode zouden er geen doelpunten meer vallen. Niet lang na de spelhervatting nam Suriname een 2-0 voorsprong. De ploeg domineerde het spel, maar Curaçao wist zich af en toe ook onder de druk uit te voetballen. Suriname kreeg redelijke kansen de score uit te breiden, maar de spelers waren slordig in het afronden en stuitten of op de paal, lat of doelman.

Met nog 6 minuten en 36 seconden te spelen scoorde Curaçao uit een hoekschop de aansluitingstreffer, maar verder dan dit doelpunt kwamen de eilandbewoners niet. Het was Nazario Doesburg die drie minuten voor het eind het duel op slot deed: 3-1.

De coach van Curaçao meende dat er kinderlijke fouten zijn gemaakt in de verdediging. Hij zal hierop gaan werken tijdens de twee trainingen voorafgaande aan de volgende partij tegen Guatemala. “Technisch is Guatemala beter dan ons, maar we gaan het op de counter proberen zoals Frans-Guyana dat gedaan heeft.”

Volgens coach Serginho Reding van Suriname geeft deze eerste zege zelfvertrouwen. Hij merkte op dat Curaçao in de tweede helft zaken beter heeft aangepakt.

Het toernooi wordt op zaterdag 6 oktober vervolgd met de partij tussen Guatemala en Curaçao om 19:00 uur en Suriname-Frans-Guyana om 21:00 uur. Zondag staan Curaçao-Frans-Guyana (18:00 uur) en Suriname-Guatemala (20:00 uur) tegenover elkaar.

More
articles