Voorzitter PLO treedt onvolwassen op

De recente uitspraken van de voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, over het ledenbestand van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), typeert SBO-voorzitter Suraj Sahadew-Lall, als ‘’onvolwassen gedrag’’. De PLO-voorzitter maakt zich volgens hem druk over het aantal leden van de SBO, terwijl hij in plaats daarvan zou moeten kijken hoe de problemen waarmee de bushouders in de particuliere sector dagelijks geconfronteerd worden, opgelost kunnen worden. Mahadewsing noemde onlangs in een interview met een lokaal dagblad, de poging van de SBO om meer leden te werven, ‘’een lachertje’’. Hij zei dit naar aanleiding van de petitie die de SBO met een groep bushouders had ingediend bij de directeur van Transport, Joyce Blokland-Wijnstein, van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communi-catie.
In de petitie zijn de diverse problemen waarmee de particuliere bussector kampt, opgenomen. Blokland-Wijnstein hield de SBO voor dat alleen de PLO gezien wordt als de officiële gesprekspartner van de re-gering en om in die hoedanigheid te kunnen functioneren, werd de SBO aangeraden om hun ledenbestand op te voeren naar 300 tot 400 bushouders.
Mahadewsing haalde ook aan dat de PLO meer dan 300 leden heeft. Volgens hem komen er elke dag nieuwe aanvragen binnen van mensen die lid wensen te worden van deze organisatie.
“Als voorzitter van een organisatie die al 30 jaar bestaat en waarvan hij meer dan 20 jaar de leiding heeft, zou Mahadewsing exact moeten weten hoeveel leden de organisatie telt”, benadrukt SBO- voorzitter Sahadew-Lall. De uitspraken van Mahadewsing laten volgens hem zien dat de PLO geen duidelijk zicht heeft op haar ledenbestand.
Volgens Sahadew-Lall zitten de SBO en de PLO niet op één lijn, omdat de SBO het vertrouwen in de PLO reeds lang heeft opgegeven vanwege haar perspectief. Ondanks dat zegt hij, dat men niet uit het oog moet verliezen dat de belangen van de bushouders behartigd moet worden.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles