‘Men tracht drugsduikboot te verdoezelen’

Afgelopen vrijdag is de drugsduikboot die in februari in beslag werd genomen door de politie, weer onder water beland. PL-parlementariër William Waidoe, is van mening dat men bezig is zaken te verbergen. Hij gelooft dat men dit belangrijk be-wijsmateriaal wil ontdoen.” Echter kan het volgens de volksvertegenwoordiger, dat machten binnen de regering of die gelieerd zijn aan de regering, proberen dit bewijsmateriaal te verdoezelen. “Er rijzen veel vragen door dit gebeuren, want ondanks dat er beveiliging was, heeft men toch getracht dit te doen”, aldus Waidoe.
De duikboot lag voor verder onderzoek onder bewaking op de Marinebasis te Coppenamepunt. De politie die de zaak leidde, was op dat moment vermoedelijk niet aanwezig. De duikboot werd onder toeziend oog van het Nationaal Leger door een graafmachine uit de Coppenamerivier getrokken.
In deze zaak zijn er acht buitenlanders aangehouden waaronder zeven Colum-bianen en een Cubaan. Onder de zeven Columbianen is één vrouw. De verdachten die allemaal vermoedelijk illegaal in ons land verblijven, zijn door het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Waidoe vindt het daarom goed dat onze president samenwerkt met de Verenigde Staten om de drugshandel en criminaliteit in Suriname aan te pakken. Hij spreekt de hoop uit dat de banden nauwer zullen worden aangehaald en kijkt uit naar een oplossing in deze zaak.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles