Franse douane onderschept 252 kilo cocaïne uit Suriname

De Franse douane heeft op 21 augustus van dit jaar in de havenstad Duinkerken, 252 kilo cocaïne die verborgen zat in een stalen vrachtcontainer, onderschept. De cocaïne die verborgen lag achter een lading bananen, is naar verluidt ingeladen in Suriname. Het schip dat de container richting Duinkerken vervoerde, maakte na Suriname een tussenstop in Point A Pitre op het Franse eiland Guadeloupe. Achter de bananen die verpakt zaten in ongeveer 20 dozen, trof de douane een verzegeld compartiment aan dat normaliter niet voor derden toegankelijk is. Het viel de douaniers meteen op dat het compartiment op overdreven wijze door middel van klinknagels was dichtgemaakt. Reden genoeg om een nauwgezet onderzoek in te stellen. Het compartiment werd geopend en de douane trof 252 kilo cocaïne aan die stevig verpakt tussen de schotten was geplaatst. In totaal werden 225 pakjes uit de containter verwijderd. De 252 kilo cocaïne vertegenwoordigt volgens de Franse douane een waarde van 20 miljoen euro. Het is overigens niet de eerste keer dat de Franse douane in Duinkerken grote hoeveelheden cocaïne onderschept. Eerder trof ze in de haven maar liefst 265 kilo aan, maar niet duidelijk is of deze hoeveelheid in Suriname werd ingeladen. In 2017 onderschepte de douane van Duinkerken ook al 170 kilo cocaïne in een vrachtcontainer.

More
articles