Suriname en Dominica houden elkaar in bedwang

In een vermakelijke openingswedstrijd van de Concacaf Nations League hebben Suriname en Dominica elkaar in bedwang gehouden. In het Stade Rene Serge Nabajoth in Les Abymes op Guadeloupe, waar het duel werd afgewerkt, was de eindstand 0-0.

Dominica probeerde aan het begin van de eerste helft het spel te maken, maar het was al gauw Natio die de regie overnam.

De bal werd goed in de ploeg gehouden en dat resulteerde in enkele kansen voor Suriname. Zo moest doelman Glenson Prince van Dominica in de 21ste minuut tot het uiterste gaan om een afstandschot van Ivenzo Comvaluis uit zijn doel te houden. Der sluitpost werkte het leder niet genoegzaam weg waardoor er een hachelijk moment voor het doel ontstond, maar waarbij Natio verzuimde de score te openen. Tien minuten later was het Ivanildo Rozenblad die doelman Prince op zijn weg vond.

Ook de ploeg van Dominica kreeg haar kansen. In de 40ste minuut werd een vrije trap van de tegenstander tot hoekschop verwerkt door de Surinaamse defensie. De eilandbewoners schroomden niet voor fysiek hard spel en dat moest vooral de op Jamaica voor Portmore United FC spelende Donnegy Fer ondervinden.

Twee minuten voor het rustsignaal kreeg Dominica een reele kans, maar de speler raakte het leder niet goed, waardoor doelman Claidel Kohinor de bal makkelijk kon opvangen. Hierdoor bleef de stand bij het ingaan van de rust 0-0.

Drie minuten na de spelhervatting was de eerste de beste kans voor Dominica, die alle vier voorgaande ontmoetingen tegen Suriname verloor. Purcy de Baas verspeelde het leder aan een aanvaller die alleen richting Kohinor kon opgaan. De Surinaamse goalie kwam uit zijn doel en plaatste zijn uitdager voor een moeilijke keus. De aanvaller koos voor een schuiver, maar het leder ging tot opluchting van Natio rakelings langs het doel.

In de zestigste minuut kwam Dominica met een man minder te staan nadat Dimitri Apai door verdediger Erskin Williams werd vasthouden. Apai liep op dat moment goed in op een verre trap van doelman Kohinor en was de verdedigers van Dominica te vlug af. Williams zag zich al laatste man genoodzaakt tot het uiterste te gaan, wat hem de rode kaart kostte. De vrije trap die daarna volgde werd hoog over het doel gewerkt.

Natio oefende in de laatste 20 minuten meer pressie uit, maar tot doelpunten kwamen de spelers niet. Zo vond Comvalius in de 85ste minuut doelman Prince op zijn weg, terwijl een poging van Ivanildo Misidjan in blessuretijd naast het doel verdween. Daarvoor moest Roxy Fer in de 87ste minuut een uitbraak van Dominica een halt toe roepen. De arbiter constateerde een overtreding en kende de tegenstander een vrije trap toe. Het leder over het doel gekopt door een speler van Dominica.

Zo hebben Suriname en Dominica beide 1 punt in deze Concacaf Nations League. De eerstvolgende wedstrijd van Natio is op 3 oktober wanneer de Britse Maagdeneilanden op bezoek komen in het André Kamperveen Stadion.