Grassalco draagt bij aan 24 km fietspad Noord-Commewijne

Met de donatie van steenslag aan het Noord-Commewijne Toerisme Cluster project, geeft N.V. Grassalco invulling aan de diversificatiegedachte van de regering en draagt tegelijkertijd ook bij aan het ontwikkelen van de private sector. Met een symbolische overhandiging van steenslag en boulders, die afgelopen vrijdag op de plantage Frederiksdorp heeft plaatsgevonden, draagt Grassalco ook bij aan het verder ontwikkelen van het toerisme in Noord-Commewijne. De donatie draagt bij aan het rehabiliteren van een gedeelte van het 24 km lange fietspad dat van de plantage Rust en Werk loopt naar Bakkie aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Gwen Amelo, lid van het directieteam van Grassalco, haalde aan dat diversificatie van groot belang is. Het ondersteunen van dit project past volgens haar daarom precies in het beleid en de strategie van het bedrijf. Het ondersteunen van dit project is onderdeel van het bedrijf waarbij het teruggeeft aan de gemeenschap in verband met zijn jaardag.
De districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, haalde bij de overhandigingsceremonie aan, dat hierdoor de kwaliteit van het leven van de bewoners verhoogd wordt en een meerwaarde wordt toegevoegd aan een aantal plantages. “Voor de toeristen zal het een heel aangename tour worden, bij het gebruik maken van het fietspad. Het district Commewijne is in opmars”, benadrukte hij. Dit zou volgens hem niet mogelijk zijn wanneer ondernemers, bedrijven, organisaties en bewoners niet samen met het commissariaat een gezamenlijk doel zouden nastreven. De organisatie Noord-Commewijne Toeris-me, die het project ‘Rehabilitatie fietspad Noord-Commewijne’ heeft geïnitieerd, is volgens hem een van de belangrijkste actoren in dit project geweest.
Cirano Zaalman, vertegenwoordiger van het clusterproject, haalde aan dat Noord-Commewijne een mooi eiland is om ook valuta te genereren voor de staat voor de verdere ontwikkeling van ons land. Hij gaf aan dat er veel potentie is in dat gebied. Dit zal de verdere ontwikkeling Suriname ten goede komen.
Zaalman haalde aan dat de gemiddelde toerist zich altijd wil verdiepen in de historie van het land dat hij bezoekt. “Onze geschiedenis hoe je het ook draait of keert, begint met de plantage geschiedenis. Commewijne was een plantage gebied. Het gebied Warappakreek-Bakkie was het rijkste plantage gebied. De historie is nog zichtbaar en voelbaar.” Het gebied is veilig, mensen kunnen er gewoon vakantie vieren zonder bang te zijn om beroofd te worden. Daarnaast is Noord-Commewijne het enige autovrije gebied in heel Suriname. Prachtige natuur, met verschillende soorten dieren. Het gebied verder ontwikkelen, betekent volgens hem niet alleen diversificatie van het toerisme, maar ook meer geld genereren voor het land.

door Richelle Mac-Nack

More
articles