August 30, 2018


Bigi Boi geeft terug aan Rens


August 30, 2018

Surinames top thaibokser en MMA-vechter Jairzinhio “Bigi Boi” Rozenstruik geeft terug aan de woonwijk Rens waar hij is opgegroeid. Op 1 september aanstaande organiseert Team Bigi Boi op het basketbalveld aan de Peu et Contentstraat een sociaal evenement voor kinderen van het Rensproject Rozenstruik is geen onbekende in de sportwereld. Hij begon zijn sportcarrière infeite als basketballer en voetballer op het Rensproject met andere buurtjongens totdat hij ontdekt werd door Michael Babb. De laatstgenoemde is tot op heden de coach van Rozenstruik bij grote wedstrijden. Het initiatief wordt ondersteund door vele andere thaiboksers zoals Giovanni van Ravenswaay, die op de dag zelf ook een bijdrage zal leveren. Naast de verschillende activiteiten voor kinderen zoals zakspringen, vinger verven en balspelen zal er ook een thaiboksevenement plaatsvinden waarbij er 8 partijen op het programma staan. De activiteit betekent veel voor Rozenstruik. “Ik heb op sportgebied veel meegemaakt. Momenteel gebeurt er niet genoeg op dit stuk. De bedoeling is om anderen aan te wakkeren meer te doen voor de kinderen, waardoor het probleen van hangjongeren tot het verleden kan gaan behoren.” Rozenstruik spreekt de hoop uit dat activiteit goed bezocht wordt en de mensen gemotiveerd zijn om ook andere activiteiten voor de kinderen te ontplooien. door Ivan Summerville