Strei!- voorzitter: ‘Nu zal de strei echt beginnen’

“Nu zal de strei echt beginnen”, zegt Ma-isha Neus, voorzitter van de politieke partij Strei!. Na ruim acht maanden gewacht te hebben, heeft de partij haar rechtspersoonlijkheid verkregen en is nu officieel een politieke partij. Neus geeft aan dat er geen reden is gegeven waarom dit zolang heeft moeten duren.
Zij werd gebeld door het Kabinet van de President dat haar stukken goedgekeurd zijn en heeft daarna haar be-schikking opgehaald bij het ministerie van Binnen-landse Zaken. De partij heeft volgens Neus heel veel obstakels heeft moeten overwinnen, wat in sommige gevallen ook demotiverend heeft gewerkt. De partij zal zich nu erop richten om haar vleugels uit te slaan naar de districten en te groeien door middel van het werven van leden.
Bij de proclamatie van de partij waren er volgens Neus een aantal aanmeldingen, maar deze personen zijn niet geregistreerd, omdat de partij toen nog geen rechtspersoonlijkheid had. De partij gaat zich nu voorbereiden op de registratie bij het Onafhankelijke Kiesbureau (OKB) om mee te kunnen doen aan verkiezingen in 2020. “Wij gaan allereerst onze partij registeren bij de Kamer van Koophandel en Fabrie-ken (KKF) en een bankrekening openen”, aldus Neus. Zij beaamt dat er veel werk aan de winkel is, maar benadrukt dat zij er helemaal klaar voor is. Na het werven van leden, zal Strei! beginnen met het installeren van kernen in de districten. De partij streeft ernaar om naar alle districten te gaan.
Strei! heeft op 15 augustus een klacht ingediend bij procureur- generaal Roy Badjnath Panday tegen de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en administrateur- generaal bij het Bureau voor de Staats-schuld tevens ex- minister van Financiën, Adelien Wijnerman, over het overschrijden van het obligoplafond per 31 december 2016. Neus benadrukt dat de partij deze case heel serieus neemt en zegt dat dit een van de focuspunten van de partij is.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles