Geen sprake van verkoop dochterondernemingen SLM

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), zou volgens een artikel in een dagblad, haar dochterondernemingen van de hand doen om uit de rode cijfers te komen. Jerry Rosheuvel, president- commissaris van de SLM, zegt desgevraagd dat het absoluut niet waar is dat de SLM haar dochternemingen ter verkoop aanbiedt. Hij geeft aan dat Residence Inn niet is verkocht, slechts de grond en de opstallen op het terrein aan de Anton Dragtenweg worden van de hand gedaan. Residence Inn blijft voortbestaan in Nickerie. Volgens Rosheuvel zijn de grond en de opstallen eigendom van de SLM. “Voor nu is er nog geen reden om te stoppen met Residence Inn in Nickerie.’’

De SLM-topman stelt dat het bedrijf absoluut geen plannen heeft om onderdelen van de SLM Group te verkopen. Het gaat in deze om Mets Tour & Travel, Surair Air Cargo Services, Surair Ground Services en Surair Catering Services. Rosheuvel zegt dat de SLM besloten heeft de grond en de opstallen te verkopen, omdat de luchtvaartmaatschappij zich wil gaan richten op haar hoofddoel, namelijk vliegen. De verkoop is bedoeld om de SLM gezond te maken. Op de vraag waarom een dergelijk besluit niet eerder is genomen, zegt Rosheuvel: “Het gaat om een nieuwe directie en een nieuwe RvC (Raad van Commissarissen)met andere inzichten.”

De SLM zit al enkele jaren in de rode cijfers. Het is de voormalige directeur, Robbi Lachmising, niet gelukt om het bedrijf hieruit te halen. De SLM heeft in het boekjaar 2017- 2018 ongeveer US-dollar 3 miljoen aan verlies geleden. Over de boekjaren 2013, 2014, 2015, had het bedrijf respectievelijk verliezen van US- dollar 5,6 miljoen, US- dollar 4,8 miljoen en US- dollar 0,8 miljoen. Het verlies over het boekjaar 2016 bedroeg US- dollar 6,3 miljoen. Dit is het gevolg geweest van de daling van de verkoop van tickets in Nederland en het kopen en inhuren van vliegtuigen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles