August 28, 2018


Arief Salarbaks wint derde sneldamtoernooi Randjiet Boys


August 28, 2018

Arief Salarbaks heeft afgelopen zaterdag het derde sneldamtoernooi van Radjiet Boys gewonnen. Dit evenement vond plaats op het recreatieoord Owos te Powakka. De dammers maakten onder leiding van Dewsaran Sital, voorzitter van de damvereniging, een uitstapje naar het dorp en combineerden dit met een sneldamtoernooi.  Hieraan hebben tien dammers deelgenomen, waarbij zij het in een Round Robin-systeem tegen elkaar opnamen. Er werd hierbij een Fischer tijd van vijf minuten plus drie seconden toegepast. Salarbaks, de nummer 3 van het Surinaams Kampioenschap Dam-men (SKD), werd tot de laatste ron-de op de hielen gezeten door jongere broer Niaaz. Ze eindigden beide op 14 punten, waarna een barrage gespeeld moest worden. In deze beslissende wedstrijd had Niaaz eerst een voorsprong op zijn broer, echter lukte het de latere kampioen de jongere telg te verslaan. Glen Dumfries, Sharvan Debipersad en William Orie eindigden respectievelijk op de derde, vierde en vijfde plaats. Met dit uitslag is het bijzonder spannend geworden om 2018 kampioen te worden van Randjiet Boys. Dit jaar worden verschillende toernooien gespeeld, elk met een specifiek gewicht in het geheel. De dammer met de meeste punten wordt overall kampioen. Op dit moment hebben de volgende dammers in volgorde de meeste kansen op het kampioenschap: William Orie, Niaaz Salarbaks en Arief Salarbaks. Tot nu toe zijn een Round Robin toernooi met normale bedenktijd en drie sneldamtoernooien afgerond. Op schema staan een Zwitsers toernooi (denkpartijen) dat in oktober aanvangt en een laatste sneldamtoernooi in december. Vermeldenswaard is dat een groep dammers van Randjiet Boys voor-nemens is mee te doen aan het Curaçao Open damtoernooi dat dit jaar gehouden wordt in de periode 4 tot 11 november.