Belfort beloont best geslaagden

Abop-parlementariër Edward Belfort heeft ruim vijftig best geslaagden op zaterdag 18 augustus in de bloemetjes gezet. Dit gebeurde thuis bij de parlementariër tijdens een gezellige samenkomst van alle best geslaagden van de glo- en voj-scholen die Belfort in het afgelopen schooljaar heeft bezocht voor een motivatiesessie. De jeugdigen waren vergezeld van hun ouders of begeleiders. Na een korte ochtendzegen hebben de kinderen een schooltas met onder andere schoolbenodigdheden in ontvangst mogen nemen. Ook kregen ze een zak rijst.
Belfort gaat jaarlijks naar diverse scholen om leerlingen te motiveren hun best te doen op school. Hij vertelt dat het niet de eerste keer is dat hij de best geslaagden van de scholen die hij bezoekt, beloont voor hun inzet. In vergelijking tot de voorgaande jaren, zegt de parlementariër dat hij dit jaar veel meer scholen heeft bezocht. Daarom vreesde hij niet in staat te zullen zijn de kinderen een waardige beloning te geven. Echter haalt hij aan dat met ondersteuning van Mitra N.V. en Manglie N.V., het toch gelukt is deze groep te belonen.
Belfort haalt aan dat hij dit jaar scholen heeft bezocht in Paramaribo; Wanica, Para, Brokopondo, Sipaliwini, Commewijne en Marowijne. Hij zegt alleen scholen te bezoeken die hem uitnodigen voor een motivatiesessie.
De parlementariër kijkt nu uit naar de uitnodigingen die hij voor het nieuwe schooljaar zal ontvangen. “Ik hoop dat ze vroeg beginnen, want vroege stimulatie, werpt de beste vruchten af”, benadrukt hij. Hij ervaart de motivatiesessies als een zeer belangrijke schakel om leerlingen op het hart te drukken tot het laatste eind door te zetten en leerlingen die af willen haken, te bemoedigen om toch vol te houden.
Hij haalt aan ook in de vakantie door te gaan met zijn motivatiesessies aan jongeren. Dit zal hij doen middels zijn televisieprogramma. Belfort motiveert jongeren niet alleen om hun best te doen op school, maar drukt ze ook op het hard om af te blijven van alcohol en drugs.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles