August 15, 2018


Universiteit Guyana geïnteresseerd in sportuitwisselingsprogramma’s


August 15, 2018

Een delegatie van de Universiteit van Guyana vertoeft momenteel in Suriname. Vandaag heeft een vertegenwoordiger van de universiteit, Lavern Fraser, samen met de ondervoorzitter van de Caribbean Little Devils (CLD), Zephanja Zeefuik, van Suriname een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Het doel van dit bezoek was om van gedachten te wisselen over uitwisselingsprogramma’s met betrekking tot sport. De Universiteit van Guyana heeft een officiële samenwerking met de CLD. De afgelopen dagen zijn vriendschappelijke basketbalwedstrijden afgewerkt. Dit moet leiden tot het verstevigen van de relatie tussen Suriname en Guyana. Guyana heeft dit jaar de Nationaal College Athletics Championships geïntroduceerd, waarbij sporten onder studenten wordt gestimuleerd. Naar aanleiding hiervan is Suriname benaderd voor uitwisselingsprogramma’s. De kampioenschappen bieden de mogelijkheid tot meetmomenten voor de studenten. Tijdens het bezoek is er ook aandacht besteed aan de voorbereidingen van de jaarlijks terugkerende Inter Guyanese Spelen (IGS). Het afgelopen jaar was Suriname gastland. Het doel van de IGS is het creëren van mogelijkheden voor studenten om deel te nemen aan verschillende takken van sport, werken aan verbeterde sportresultaten en het uitwisselen van elkaars cultuur. De IGS zijn tussen Suriname, Guyana en Frans-Guyana, maar de afgelopen twee  jaar heeft Frans-Guyana niet geparticipeerd.