August 1, 2018


Havo 2 winnaar JCI National Speech Contest


August 1, 2018

Iraida Kowe, leerlinge van havo 2, is gekozen tot de winnaar van de Junior Chamber International (JCI) Nilom National Speech Contest Suriname 2018. Dit gebeurde afgelopen zaterdag in de ballroom van Lalla Rookh. Samen met Kowe hebben nog acht andere studenten op vos-niveau deelgenomen aan deze contest. De overige studenten vertegenwoordigden de scholen: ACI, SPI, VWO 4, Imeao 1, Natin Lelydorp, Havo 1, Havo 2, SMO en Imeao 2. Het thema voor dit jaar: ‘Speak Up for Peace’, is door JCI wereldwijd gekozen. ‘Peace’ staat centraal, omdat de organisatie ervan overtuigd is dat in vrede en harmonie, Suriname beter bestuurd kan worden. JCI Nilom heeft deze speech contest na zes jaar weer georganiseerd. JCI Nilom wil op die manier een steentje bijdragen om de spreekvaardigheid en presentatietechnieken van de participanten te helpen verbeteren. Studenten op vwo- en hbo-niveau leren voordat zij deelnemen aan de contest, spreekvaardigheids- en presentatietechnieken. Ook probeert de organisatie middels het event het zelfvertrouwen van de jongeren te versterken. De top drie van de JCI Nilom National Speech Contest Suriname 2018 bestond uit: Iraida kowe, Modesty van der Leuv (VWO 4) en Kevin Mozes (Imeao 1). Zij kregen de status van ‘JCI Nilom National Speech Contest Ambassador of Suriname 2018’. Zij en de school die zij vertegenwoordigden, kregen een geldbedrag. Kowe kreeg SRD 1000 en een wisseltrofee, terwijl Leuv en Mozes respectievelijk SRD 750 en SRS 500 kregen. Eldjen Gojo van Imeao 3 en Ralitsa Paulus van het SPI, eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.