July 6, 2018


Bondscoach Dean Gorre: ‘Gold Cup winnen niet onmogelijk’


July 6, 2018

Dean Gorré acht het niet onmogelijk voor Suriname om de Concacaf Gold Cup te winnen. Gorré is onlangs voor de tweede keer door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aangesteld als bondscoach, nu voor een periode van twee jaar. Hij zal de nationale senioren voetbalselectie moeten klaarstomen voor deelname aan de Nations League later dit jaar en daarmee plaatsing voor de Concacaf Gold Cup. Gorré, die Natio drie jaar geleden reeds onder zijn hoede had, zegt dat hij in de komende twee jaar een sterk fundament wil leggen met daartegenover de wil om succes te boeken. Hij denkt dat dit haalbaar is en acht het dan ook niet onmogelijk voor Suriname om de Gold Cup te winnen. Gorré had gisteravond op het SVB hoofdkantoor en zijn eerste meeting met de Surinaamse pers en eerder op de dag een kennismaking met de bondsstaf en de selectiespelers. De Surinaamse keuzeheer wil allereerst op de korte termijn een zodanig sterk team samenstellen voor deelname aan de Nations League, waarin Suriname het eerst op 6 september in een uitwedstrijd op Guadeloupe opneemt tegen Dominica. Daarna volgt onze eerste thuiswedstrijd op zondag 13 oktober tegen de Britse Maagdeneilanden. Op 17 november is Jamaica uit de tegenstander en op 23 maart 2019 zijn wij gastheer van St.Kitts & Nevis. ‘Als we daar goed presteren komen we verder op de ranking van de Nations League en automatische plaatsing voor de Gold Cup’, aldus Gorré, die het voorgaande als de eerste uitdaging voor Suriname noemt. Hij wordt bij Natio geassisteerd door Eugéne Verwey, die de afgelopen vier tot vijf maanden voor de selectie heeft gestaan. Gorré zegt van die basis uit te zullen werken en besluiten of er aangevuld en/of versterkt wordt. Het doel is om uiteindelijk de beste 18 spelers te selecteren. De oefenmeester merkt op dat voetbal in Suriname om verschillende redenen op een laag pitje is komen te staan. Het streven is volgens hem om voetbal in Suriname weer op het niveau als voorheen te brengen. Gorré herinnert zich de periodes waarin het stadion propvol was bij duels tussen voor Robinhood en Transvaal. Gorré: ‘Dat moeten we proberen terug te krijgen, maar het wordt geen makkelijke opgave’. Hij denkt echter ook dat geheel Suriname hunkert naar voetbalsucces en heeft graag dat iedereen als een man achter Natio gaat staan ‘de pers, het publiek en de spelers zelf’. Volgens Gorré is succes alleen mogelijk door kwaliteit en inzet. Dit in combinatie met de steun van een ieder kan zorgen voor een positief effect. Zelf denkt de bondscoach dat er ergens iets mis is gegaan en dat Surinamers teleurgesteld zijn. ‘Dat moeten we met z’n allen verbeteren. We moeten ergens beginnen en daarvoor moet iedereen zijn steentje bijdragen’.  Die bijdrage moet er hetzelfde zijn als in zijn eerste periode bij Natio en waarop hij positief terugkijkt. ‘Het stadion was vol, de president en het parlement waren voltallig aanwezig’, herinnert hij zich de wedstrijden tegen Guyana en Costa Rica. -door Roy Bruce –