Toename drugsverslaafden

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft hedenmorgen een open dag georganiseerd in verband met de Wereld Anti-drugsdag op het terrein van de polikliniek Verslavingszorg van het PCS voor ouders, opvoeders en het steunsysteem van deze activiteit. Tarique Kariman, arts in opleiding tot psychiater van het PCS, zegt dat op basis van de statistieken van het PCS, er een duidelijke toename te merken is van drugsverslaafden in vergelijking tot vorig jaar. Vooral het aantal jongeren dat drugs gebruikt en hulp vraagt, is toegenomen. Kariman is van mening dat mensen zich nog onvoldoende onbewust zijn van het gebruik van drugs en de gevolgen ervan.
De open dag heeft als doel om de samenleving kennis te laten maken met het gebeuren rond drugs en wat het PCS allemaal biedt in dit kader. Op deze manier hoopt het PCS de samenleving meer bewust te maken van de gevaren van drugs.
Voor een drugsverslaafde zich aanmeldt bij het PCS, heeft hij eerst de polikliniek Verslavingszorg bezocht voor de poliklinische begeleiding. Indien hier wordt geconstateerd dat er behoefte is aan opvang, wordt de verslaafde verder begeleid naar de Detoxificatiekliniek voor de klinische begeleiding. Het blijft niet hierbij, want er wordt ook gewerkt aan de nazorg en de begeleiding na stabilisatie. Op de open dag waren vertegenwoordigers van de bovengenoemde afdelingen van het PCS aanwezig voor het verstrekken van informatie. De Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname, verschafte informatie over de verschillende drugssoorten door middel van monsters en vertelde hoe drugsgebruik herkend kan worden en hoe drugshandel in de omgeving herkend kan worden.

door Johannes Damodar Patak

More
articles