Leveranciers van arrestantenvoeding krijgen deel uitbetaald

De leveranciers van arrestantenvoeding dreigden eind mei om per 16 juni in actie te gaan als zij op die datum nog geen betaling van de regering hadden ontvangen of als de reçu’s over de afgelopen zes maanden nog niet verstrekt waren. De regering had tot voor kort een betalingsachterstand van ruim zes maanden bij deze leveranciers. Nadat bekend werd dat de leveranciers in actie zouden gaan, heeft de overheid de betalingen van twee maanden voldaan, de eerste werd eind mei overgemaakt. Volgens een betrouwbare bron, zijn enkele leveranciers niet voor twee, maar slechts voor één maand uitbetaald. De leveranciers hebben afgezien van hun actie, omdat de overheid een deel van de betaling heeft verricht en de leveranciers gevraagd heeft om nog enig geduld te betrachten.
Verteld wordt dat de regering nu bezig is de reçu’s op te maken over de maand maart. Echter zullen er geen reçu’s over de gehele maand verstrekt worden.
“Elke leverancier zal maar twee reçu’s krijgen”, aldus de bron.
Volgens onze bron hebben de leveranciers er geen zicht op wanneer zij de volgende betaling kunnen verwachten.- Ze zijn niet tevreden, vooral niet omdat het geld dat zij ontvangen hebben, sterk gedevalueerd is en direct gebruikt moet worden om voorraden voor een bepaalde tijd aan te schaffen, zodat de arrestanten van voeding voorzien kunnen worden.
Het geld dat de leveranciers van arrestantenvoeding hebben ontvangen, is volgens onze bron niet eens genoeg om de bijkomende kosten te dekken, zoals benzine, om de voeding aan de strafinrichtingen te leveren.
De leveranciers vinden het lastig om steeds te wachten op de uitbetaling voor hun geleverde diensten. “Er wordt geld erin gestopt, maar wanneer het tijd is om het terug te krijgen, moet er overgegaan worden tot het voeren van actie”, aldus onze bron.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles