20ste editie Fête de la Musique klein gevierd

De 20ste editie van Fête de la Musique wordt dit jaar klein gevierd in Suriname. De Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, gaf vanmorgen tijdens een persconferentie aan, dat het dit jaar niet lukt om het festival net zo groots te vieren als de voorgaande jaren. Dit vanwege de weinige middelen die beschikbaar zijn voor dit festival.
Fête de la Musique is bedacht in Frankrijk door het ministerie van Cultuur en Communicatie met als doel de zomer te verwelkomen en de diverse culturen bij elkaar te brengen. Volgens Joly geldt dat niet in Suriname, wij hebben het hele jaar door een warm klimaat. Maar omdat de twee landen nauw contact met elkaar hebben, kan Suriname niet ontbreken.
Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door de Franse ambassade en de Alliance Française de Paramaribo en vindt aanstaande zaterdag 23 juni plaats bij Café Spiner en een deel van de Kleine Dwarsstraat. Het doel van Fête de la Musique is om de Franse cultuur te promoten, de verschillende culturen bijeen te brengen en cultuuruitwisseling te bevorderen.
Ronny Aloema, vertegenwoordiger van de Alliance Française de Paramaribo, gaf aan dat het vinden van sponsoren, dit jaar niet zo vlot verlopen is. Zonder de Franse ambassade en de hoofdsponsor Café Spiner, zou het festival niet mogelijk zijn. De line-up bestaat merendeels uit Surinaamse artiesten: Sanvisie Emanuel, Naks Wan Rutu, Joy Spare, Asgar Koster, Extense en wordt afgesloten met Naks Kaseko Loco.

-door Kimberley Fräser-

More
articles