Suriname wint Caribbean Gospel Songfestival grandioos

Het Caribbean Gospel Songfestival dat voor de 36ste keer werd gehouden in de grote zaal van het World Trade Center op Curaçao, is grandioos gewonnen door Suriname. In totaal namen veertien solisten en drie groepen deel aan dit festival. De Surinaamse delegatie wist de grote winst binnen te halen. Zij won in alle categorieën de eerste prijs. De Surinaamse delegatie bestond uit Giora Sempai-Ajauwna, Regina Haakmat, Joyce Weltevreden en Merville Vrede. De groep wist met de oude klassieker ‘Great is thy faithfulness’, de eerste prijs voor de groepsoptredens in de wacht te slepen, terwijl Sempai met ‘Let us praise Him’, de solo-winnares werd. De Surinaamse delegatie werd daarnaast ook uitgeroepen tot de groep met de ‘best dress’. Het festival wordt volgend jaar in Suriname gehouden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Volgens Helianthe Redan van de stichting SS Music Art Foundation, zal de hele operatie meer dan SRD 2 miljoen kosten. Redan deelt mee dat gedacht wordt het aantal deelnemers van 12 op te trekken naar 25, waarbij niet alleen Caribische landen, maar ook Zuid-Amerikaanse landen erbij worden betrokken. Ook wil de organisatie workshops toevoegen aan het programma van het festival.

More
articles