May 30, 2018


Worstelaar Brunings onderuit in Guatemala


May 30, 2018

De Surinaamse juniorenworstelaar Stefan Brunings heeft ons land afgelopen weekend vertegenwoordigd tijdens de Pan-American Cadet Championships in Guatemala. Samen met coach Arun Bihariesingh heeft hij een trainingskamp van twee weken gevolgd. Aansluitend daarop vonden de Panam-wedstrijden plaats. Brunings kwam uit in de klasse -65kg vrije stijl. Zijn tegenstander was de Colombiaan Roj Carvajal. Brunings begon goed, nam een voorsprong, maar kreeg reeds in de eerste minuut te kampen met een lichte knie-blessure. De Colombiaan was technisch beter dan Brunings en voor einde van de eerste ronde kon hij de achterstand ombuigen in een 13-4 voorsprong. In de tweede ronde was Brunings veel beter, maar de voorsprong van Carvajal was te groot. Hij maakte nog 2 punten en won de wedstrijd door een technisch overwicht (15-4). Volgens coach Bihariesingh hebben de zenuwen Brunings parten gespeeld. Hij was teleurgesteld, omdat hij het veel beter kon doen. Bihariesingh geeft aan dat Suriname in Guatemala was als onderdeel van het programma “More Then Medals”. Volgens hem waren alle participanten van dit programma reeds in de eerste ronde uitgeschakeld door sterke landen als de VS, Cuba, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Dit programma was bedoeld om de minder sterke landen te laten trainen op topniveau. Vandaar er ook een trainingskamp van twee weken aan gekoppeld was. Brunings en Biharie-singh keerden vandaag terug in Suri-name.