Karate Instituut Wilfred Burgos prolongeert titel op Kata-toernooi

Karate Instituut Wilfred Burgos heeft zondag zijn titel geprolongeerd op de door de Surinaamse Karate-Do As-sociatie (SKA) georganiseerde jaarlijkse Nationale Kampioenschappen Kata(stijl) Team en Individueel en Team Kumite (vechten) voor junioren en senioren.

De SKA onder leiding van Kenneth Sijp organiseerde deze kampioenschappen op zaterdag 26 en zondag 27 mei in de Chinese sporthal, waarbij in totaal 9 scholen participeerden.

Ruim 90 karateka’s van de Karate-scholen Burgos, De Cristo, Bushido, Funagoshi, Seiken, Mawashi, Surina-me Karate College en Lelydorp parti-cipeerden hieraan. Karate Instituut Burgos participeerde aan dit toernooi met circa 31 karateka’s verdeeld over de afdelingen Graaf von Zinzendorf en Altonaweg.

Op zondag 27 mei is het Karate Insti-tuut Burgos wederom gelukt om het Kata toernooi volledig te domineren.

In de sporthal waren de karateka’s van het instituut wederom opper-machtig bij zowel de junioren als se-nioren. Als grote winnaar van dit Kata toernooi, behaalden zij middels een clean sweep 17 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles in de 17 catego-rieën.

Kata lopen is een zeer belangrijk, oogstrelend onderdeel binnen de ka-ratesport, waarbij vooral de techni-sche vaardigheden tot uiting komen.

Kata is een stijlpatroon of schijnge-vecht, waar de karateka bij de uitvoe-ring hiervan vecht tegen één of meer-dere denkbeeldige tegenstanders.

Bij het onderdeel Team Kumite dat een dag eerder werd afgewerkt, werd Karateschool Seiken winnaar gevolgd door Karateschool Burgos. De derde plaats werd opgeëist door Bushido.

In het algemeen klassement is Sport Instituut Burgos op de eerste plaats geëindigd met gouden, 8 zilveren, en 7 bronzen medailles. De vechters van het instituut zijn er wederom geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het ‘overall’ kampioenschap.

Het toernooi had een vlot verloop en mag als geslaagd beschouwd worden.