May 22, 2018


Drie Rotary Clubs blikken terug op succesvolle RYLA Suriname 2018


May 22, 2018

In het afgelopen weekend hebben de drie Rotary service clubs in Suriname, de Rotary Club of Paramaribo, Rotary Club Paramaribo Central en Rotary Club Residence, de Rotary Youth Leadership Award (RYLA) 2018 georganiseerd in het Lalla Rookh gebouw. Dit project wordt gezamenlijk uitgevoerd door de Rotary clubs, daarnaast is er nog een aantal projecten dat deze drie Rotary clubs afzonderlijk uitvoeren. De drie bovengenoemde Rotary clubs kijken succesvol terug op de afsluiting van dit project, gezien elke deelnemer zich ingezet heeft om de eindstreep te behalen. Het doel van het project RYLA Suriname 2018, is het leveren van een wezenlijke bijdrage aan de educatie van Surinaamse jongeren, door jongeren kennis en bekwaamheden met betrekking tot leiderschapskwaliteiten. Gedurende de uitvoering van dit project, hebben de drie bovengenoemde Rotary clubs aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar een trainingsprogramma aangeboden welke gericht is op ‘Leadership Develop-ment & Environmental Awareness’. Er was ook een groep jong volwassenen tussen de 19 en 30 jaar. In totaal hebben ruim 138 jongeren deel kunnen nemen aan dit trainingsprogramma, dat de nadruk legt op het verder ontwikkelen van het karakter en leiderschapskwaliteiten van de deelnemers. De RYLA Suriname 2018 is gehouden van vrijdag 18 mei tot en met zondag 20 mei. Afgelopen zondag heeft de certificaatuitreiking plaatsgevonden. De definitieve afsluiting van het project zal nader plaatsvinden.