May 21, 2018


Minister Elias voert overleg over premies BZV


May 21, 2018

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft na een onderhoud met onder andere de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam) en de radiologen afgesproken, dat de voorgenomen premieverhogingen van de Basiszorgverzekering (BZV) niet per direct ingaan. De dienstverlening van de radiologen vindt plaats zonder bijbetaling door de patiënt. Afgesproken is dat partijen gaan werken aan een voorstel voor premie- en tariefsverhoging. Dit voorstel moet binnen één maand rond zijn en ter goedkeuring worden aangeboden aan de Zorgraad. Ondertussen zal door de regering worden gezocht naar een tijdelijke tegemoetkoming voor de radiologen. Beide partijen hopen dat de onrust en onzekerheid in de samenleving hierdoor zal worden weggenomen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249