Man in dodelijke piratenaanval Suriname aangehouden in Berbice

Terwijl een andere piratenaanval werd gemeld in de wateren van Suriname, heeft de Guyanese politie de broer van een bekend piraat gearresteerd. Dit meldt de Guyana Chronicle gisteren in een artikel. De politie van Guyana doet onderzoek naar de dodelijke piratenaanval van vrijdagavond in Suriname. Er wordt gemeld dat politieagenten van Guyana naar het huis van de broer van de bekende piraat gingen op nummer 43 Village aan de Corentyne en de broer van de man arresteerden. Hij staat de politie bij met het onderzoek, hebben bronnen in Berbice bevestigd.

Gerapporteerd is dat de gearresteerde man de broer is van ‘Sinbad’, die in Suriname woont, en wordt opgejaagd door de Surinaamse politie, omdat onderzoeken wijzen op een ‘wraakactie’ die heeft geleid tot de dodelijke aanval op de vissers vorige week vrijdag. ‘Sinbad’ zou de leider van de groep piraten zijn. Volgens bronnen in Suriname werd in maart een andere broer of zus van ‘Sinbad’ vermoord in zijn huis in Suriname en de man beweerde dat de daad was verricht door vissers. Volgens rapporten zwoer hij wraak te nemen en vissers aan te vallen.

Tot nu toe zijn drie lichamen waarvan wordt aangenomen dat die van de zestien vermiste vissers zijn geborgen. De Guyana Chronicle heeft de namen kunnen bevestigen van negen van de zestien personen die na de aanval vermist zijn geraakt: Vickey Persaud, 23; Ramesh Sanchara, 51; Glenroy Jones, 20; Tikaknauth Mohabir, 50; Randy Burnette, 19; Bobby Ibrahim; Bharat Heralall; Ganesh Persaud, 27, van Number 2 Village, East Canje, Berbice, en zijn neef, Ralph Anthony Couchman, 19, ook van Number 2 Village, East Canje. Het lichaam dat eerder op de dag werd opgehaald, woensdag, is door familieleden positief geïdentificeerd als dat van Ganesh Persaud, wonende te East Canje en een vader van twee kinderen.

More
articles