Jogi verwacht verdere stijging brandstofprijs ‘Overheid misleidend bezig’

De prijs van brandstof is weer gestegen. Medio april had de overheid bekendgemaakt tijdelijk een deel van de government take in te leveren, daardoor was de prijs van unleaded teruggebracht naar een bedrag van SRD 6.60. Zonder enige melding vooraf, is nu de brandstofprijs toch weer verhoogd. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt dat deze verhoging niet de laatste is en geeft aan dat de overheid misleidend bezig is.
Het besluit van de overheid om een deel van de government take in te leveren, vond grondslag in de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten, welke hebben geresulteerd in de aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië, waardoor er een drastische verhoging, is geweest van de brandstofprijzen op de wereldmarkt. Deze veranderde prijzen wereldwijd hebben als gevolg dat er lokaal een aanpassing is van de brandstofprijs. Volgens Jogi klopt dit niet, hij is van mening dat de overheid het volk misleidt. “Tijdens de regeerperiode van Ronald Venetiaan lag de prijs van ruwe olie, internationaal veel hoger, maar brandstof was toch goedkoper dan nu, terwijl onze raffinaderijen nog niet waren uitgebreid”, haalt Jogi aan.
Volgens de regering ligt de aanpassing buiten haar invloedssfeer en was de tijdelijke ingreep bedoeld om de situatie draaglijker te maken voor de burgers. Jogi is van mening dat de verhoging van de brandstofprijzen zijn grondslag vindt in de wijze waarop het land wordt bestuurd. “Als de regering aldoor schulden maakt en alle minimale verdiensten van het land aanwendt om schulden af te lossen, zal de economie verzwakken”, stelt Jogi. Volgens hem moet de dollarkoers omlaag, omdat alle importen daarmee verband houden.
“Het volk heeft niets aan verhaaltjes. Wat het nodig heeft, is beleid hoe uit de crisis te komen”, zegt Jogi.
De overheid deelde mee dat de prognose is, dat de situatie in het Midden-Oosten nog enige tijd kan voortduren, terwijl er ook rekening mee wordt gehouden dat de situatie kan escaleren. “Het is jammer dat de overheid zich beroept op internationale prijzen, terwijl ze zich bewust is dat de koers een grote rol speelt. Waarom de government take gedeeltelijk intrekken? Schaf het helemaal af, zoals beloofd was voor de verkiezingen”, aldus Jogi.

-door Priscilla Kia-

More
articles