SLM laat vlucht door chartermaatschappij uitvoeren

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft besloten haar vlucht PY 994 met bestemming Amsterdam van vrijdag 20 april, op zaterdag 21 april omstreeks 20:15 uur door een chartermaatschappij te laten uitvoeren. Ook is ervoor gekozen de vlucht van vrijdag 20 april uit Amsterdam volgens een aangepast schema door een chartermaatschappij uit te laten voeren.
De vliegmaatschappij laat in een vandaag uitgegeven comminuque weten, dat vanwege een reguliere technische check welke conform het maintenance programma door Lufthansa Technik uitgevoerd diende te worden, de Airbus A340 vanaf maandag 16 april in Brussel ter inspectie was.
De inspectie bij Lufthansa heeft echter door factoren buiten de invloedssfeer van de SLM langer geduurd dan voorzien. De release van de Airbus A340 door Lufthansa vond op een later tijdstip dan aanvankelijk was overeengekomen plaats.
Het vertrek van vlucht PY 993 uit Amsterdam heeft daarom gisteren, donderdag 19 april om-streeks 19:15 uur plaatsgevonden.
Gedurende de vlucht naar Paramaribo, kreeg de flightcrew een technische indicatie. “Gezien het feit dat de SLM veiligheid hoog in het vaandel draagt, werd er een onderdeel ter vervaning ingevlogen uit Miami. Vlucht PY 993 uit Amsterdam landde op donderdag 19 april 2018 omstreeks 23:35 uur op de J.A.Pengel international Luchthaven. Het technisch euvel werd verholpen.” Vlucht PY 994 met bestemming Amsterdam, is nadat de machine door de afdeling Maintenance werd vrijgegeven, op vrijdag 20 april om 07:10 am richting Schiphol vertrokken. De SLM zegt het ongerief dat ontstaan is door dit technisch probleem te betreuren en biedt haar welgemeende verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief. Veiligheid is bij haar echter prioriteit en daarom wordt niets aan het toeval overgelaten. Verder zegt de maatschappij dat zij er alles aan doet om het reguliere vliegschema zo spoedig mogelijk te hervatten. Er is voor gekozen de vlucht van vrijdag 20 april uit Amsterdam volgens een aangepast schema door een chartermaatschappij uit te laten voeren. Vlucht PY 994 met bestemming Amsterdam van vrijdag 20 april, wordt volgens planning op zaterdag 21 april omstreeks 20:15 uur door een chartermaatschappij uitgevoerd.

More
articles