JusPol-minister pakt veiligheid binnenland aan

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (JusPol) heeft gehoor gegeven aan de oproep van NDP-parlementariër Aida Nading om de criminaliteit in het binnenland, met name het Paa-maka-gebied, aan te pakken. Volgens Nading heeft de bewindsman er werk van gemaakt dat er nu continu een politie-eenheid patrouilleert in het gebied. Daarbij zijn er nog geen verdachten aangehouden. Getrouw ga-randeerde de gemeenschap dat het veiligheidsgevoel terug zal keren en sinds vorige week zijn er extra maatregelen getroffen door de bewindsman. De maatregelen worden uitgevoerd dankzij de ondersteuning van alle operationele veiligheidsdiensten. Nading pleitte voor extra versterking van de politie te Snesi Kondre en Moengo, om-dat er veel berovingen worden ge-pleegd, vooral in de gebieden Langa Tabiki en omgeving. “ In het Paamaka gebied zijn mensen zowel op de weg als op de rivier en de goudvelden niet meer veilig”, gaf Nading vorige week aan tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee. Carl Breeveld, lid van de vaste commissie van JusPol, schijnt nog niet op de hoogte te zijn van de aanpak ,maar geeft wel aan content te zijn met de voortvarende werkwijze waarop het ministerie de zaak heeft aangepakt.
“Ik neem aan dat er extra agenten zijn ingezet. Het is belangrijk dat de veiligheid van de mensen gegarandeerd wordt”, aldus Breeveld.
Nading had aangegeven dat de agenten op de posten van de voorgenoemde gebieden niet over transport beschikken, omdat er vaak geen voertuig of brandstof is voor de voertuigen. Breeveld zegt er niet van op de hoogte te zijn hoe dit probleem is opgelost.

-door Kimberley Fräser-

More
articles