Personeel Ashiana weer in actie:

Directie vraagt assistentie bij verzorging seniorenburgers

Het personeel van Huize Ashiana is weer in actie. Hierdoor is het tehuis niet verzekerd van de maximale inzet van het personeel. Het is niet duidelijk hoe lang de actie zal duren. De directie roept daarom familieleden, vrijwilligers en sociale verenigingen op om te assisteren bij het verzorgen van de seniorenburgers.

Osei Jabini, directeur van Huize Ashiana, zegt dat aan hem is medegedeeld, dat de afspraken die de vorige keer gemaakt zijn met het personeel, niet zijn nagekomen. Het personeel heeft daarom besloten de acties die op 6 februari opgeschort waren, weer op te pakken. Volgens Jabini kan het personeel niet langer wachten en zegt de acties niet te zullen opschorten als er geen concrete oplossing komt.

“Voor nu doen wij het met vrijwilligers, studenten van Covab en onze eigen studenten”, zegt Jabini. Personen die vanmiddag hun ondersteuning willen bieden, kunnen zich bij het hoofd die de algehele leiding heeft, aanmelden voor verder instructies.

Jabini zegt dat de acties van het personeel meer te maken hebben met het financiële, alleen kan de directie niet veel doen, omdat het de overheid is die salarissen uitbetaald. De medewerkers zien nog steeds geen verbetering in hun financiële situatie. Ook streven ze al jaren naar verbeterde arbeidsomstandigheden en een aanpassing van de nacht-, middag- en kledingtoelagen. Het tekort aan personeel is eveneens een probleem, want daardoor wordt het werk steeds zwaarder.

De bond onder leiding van Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zal wederom proberen de acties in goede banen te leiden. Bij de vorige actie van het tehuis werden afspraken gemaakt met Hooghart en Sociale Zaken, na een gesprek met minister Mike Noersalim van Binnanlandse Zaken. Rudolgo Palmtak, ondervoorzitter van de bond, had toen aangegeven dat zaken allang besproken waren, maar alleen nog uitgevoerd moesten worden.

door Priscilla Kia

 

More
articles