Herboren PVV geeft Leeuwen gevoelige klap

Het is de Politie Voetbal Vereniging (PVV) gisteravond gelukt om Leo Victor in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion Leo Victor met 3-2 te verslaan. De Leeuwen hadden een riante 2-0 voorsprong, die tot in de 71ste minuut van het duel kon worden behouden. PVV-trainer Raymond Jopoi gooide echter zijn beste troef op tafel toen hij aanvaller Virgil Najoe een invalbeurt gunde.

De linkspoot was maar nauwelijks in het spel en belastte zich op de rechterflank met een vrije trap, die voortgevloeid was uit een overtreding op de hardwerkende Donovan Dieko. Met een inswinger deed Najoe wat van hem verwacht werd. Hij krulde het leder  effectief langs een zeer verbouwereerd kijkende LV-doelman Sercinhio Profijt, die een nogal zenuwachtige indruk maakte. 1-2.

Glerby Eduards en Rejeerdo Naana hadden de Leeuwen in respectievelijk de vierde en de 27e minuut op voorsprong geplaatst.

Eduards trapte bij een vrije trap recht op het PVV-doel de bal knap laag over de grond naast de muur en daarmee ook voorbij PVV-doelman Coupain, die door het opspringen en het omkeren van twee van zijn verdedigers in de vijfmans muur, het zicht ontnomen werd. Toen hij het leder waarnam probeerde hij nog met een uiterste zweefduik de bal uit zijn doel te houden, maar tevergeefs.

Naana zou dertien minuten later het zelfvertrouwen bij PVV flink aantasten toen hij bij een subliem uitgevoerde 1-2 combinatie goed inliep op een dieptepass van teammaat Consuelo Gregor, vervolgens de PVV-doelman omspeelde en de 2-0 aantekende voor Leo Victor. PVV was na deze tweede goal duidelijk aangeslagen, maar de peptalk van trainer Jopoi tijdens de pauze in de kleedkamer en het inbrengen van Najoe, bracht het politievoetbalteam weer op spoor.

Nadat invaller Najoe in de 71e minuut een vrije trap achter LV-doelman Profijt deponeerde, was het Gabriel Doekoe die in de 84e minuut een defensieve blunder afstrafte en op aangeven van captain Donovan Doekoe de bal vanaf de rand van de 16m zône van zijn schoen liet vertrekken en vervolgens in de linkerbovenhoek van het LV-doel deed verdwijnen. Buiten bereik van de misgrijpende handen van doelman Profijt en boven het hoofd van verdediger Albert Nibte, die lengte tekort kwam om nog een redding te kunnen forceren. 2-2. Tot overmaat van ramp zag LV-trainer Etienne Remak zijn poging om stabiliteit terug te brengen in de LV-defensie teniet worden gedaan door een ongelukkige handsbal van een verdediger in het strafschopgebied rond de 89e minuut. Arbiter Dolaini was onverbiddellijk: penalty en Na-joe voltrok feilloos het vonnis: 3-2 voor PVV, dat nu op gelijk aantal punten is komen te staan met de Leeuwen.