Finabank beoogt marktleiderspositie met nieuw banksysteem

Gistermiddag is Finabank een samenwerking aangegaan met de wereldklasse software specialist Temenos, voor de aanschaf van een nieuw banksysteem. De ondertekening vond plaats in Hotel Krasnapolsky. De overeenkomst houdt in dat Finabank in de Business, Retail en Platinum banking sector zal voortdrijven. Deze stap maakt deel uit van de doelstelling van Finabank om marktleider te worden in de financiële dienstverleningsindustrie in Suriname. Eblein Frangie, CEO Finabank zegt: “Het doel van Finabank is om onze klanten op maat gemaakte financiële producten aan te bieden. Tijdens de selectieprocedure demonstreerde Temenos duidelijk, dat zij ons bedrijf en de doelstellingen goed begreep en hoe wij deze doelstellingen kunnen behalen met de geteste technologieën. We kijken ernaar uit onze cliënten een unieke digitale ervaring aan te bieden door middel van de technologie van Temenos.” De CEO stelt verder, dat de flexibiliteit van het nieuwe platform Finabank de mogelijkheid biedt om zich snel aan te passen aan de markt en om nieuwe producten en services toe te voegen gedurende deze expansie.

“Onze cliënten zullen gebruik kunnen maken van een modern systeem, met een betere toegankelijkheid naar de verschillende kanalen. Tegelijkertijd zullen zij ook gebruik kunnen maken van de beveiligde en gestroomlijnde technologische fundering”, aldus Frangie. Het traject heeft om en bij een jaar geduurd, alvorens de Finabank een keuze kon maken met welke van de vijftien core bankingsystemen zij in zee zou gaan. Finabank is momenteel aan het uitbreiden, en heeft haar activa verdrievoudigd de afgelopen drie jaar. De reden waarom Fina-bank gekozen heeft voor de technologie van Temenos, is om de continue groei van de bank te ondersteunen en om haar klanten een optimale service aan te bieden. “Temenos is een zeer gedegen core-bankingleverancier en hun IT- oplossing draait thans bij banken zoals ABN AMRO en JP Morgan. De implementatie van dit nieuwe banksysteem zal ongeveer twee jaar duren, maar het zal erin resulteren, dat de klant veel meer gemak ervaart ten aanzien van hun digitale beleving. Dit geheel nieuwe project zal Finabank US-dollar 4miljoen kosten, maar dit doet de bank om nog meer groei te bewerkstelligen” zegt Frangie.

De totstandbrenging van de Temenos software zal het gebruik van de diensten van de Finabank vergemakkelijken door onder andere een innovatief design, meertalige opties voor Nederlandssprekende en Engelssprekende klanten, betere inzichten in data van cliënten en een flexibele architectuur voor optimale integratie. Belangrijke beveiligingsopties en het gebruik van biometrie voor cliënt en gebruikers-identificatie, zorgen ervoor dat data is beveiligd met een focus op innovatie en modernisering. In combinatie met de Temenos’ Financial Crime productlijn, zal de bank toegang hebben tot een variëteit aan volledig geautomatiseerde, efficiënte en effectieve analytische modules, waardoor het mogelijk zal zijn om financiële misdrijven snel op te sporen en klanten te beschermen.

Jean-Michel Hilsenkopf, Chief Revenue Officer, Temenos, zegt: “We zijn verheugd om Finabank te verwelkomen bij de familie Temenos. Onze uitgebreide ervaring in de regio Latijns-Amerika, in combinatie met de kracht van onze innovatieve en opwaardeerbare softwarepakketten, zal de bank helpen haar groeiplannen uit te voeren en haar digitale strategie te realiseren. Met het kernbankplatform van Temenos biedt Finabank nu ongeëvenaarde ervaringen aan haar klanten en op maat gemaakte producten en diensten aan de snelheid van hun eisen.”

Temenos Group AG (SIX: TEMN), is gevestigd in Ge-nève en is een marktleider in software. Temenos werkt samen met banken en andere financiële instellingen om hun bedrijven te transformeren zodat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de continue veranderende markten. Meer dan 2000 bedrijven wereldwijd, inclusief 41 van de 50 topbanken, maken gebruik van Temenos’ systemen om hun dagelijkse transacties van meer dan 500 miljoen klanten te verwerken. Het is bewezen dat klanten van Temenos winstgevender zijn dan hun concurrenten: zij hadden gemiddeld 31% hoger rendement op hun activa na zeven jaar, 36% hoger rendement op eigen vermogen en 8,6% lagere kosten-baten verhouding dan banken die werken met verouderde systemen.

 

More
articles