Regering zeer ongeloofwaardig

Om corruptie aan te pakken, moet de regering eerst geloofwaardig overkomen, maar dat is volgens parlementariër Mahinder Jogi (VHP) geenszins het geval. In het parlement is meerdere malen gevraagd naar onderzoeksresultaten van grote projecten, zoals onder andere Carifesta en het project Naschoolse Opvang. “De regering weigert op deze projecten in te gaan”, zegt Jogi.

Nu is er een probleem bij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), waarbij minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), een grondig onderzoek laat verrichten omdat er volgens hem heel wat ongeregeldheden zijn rond de financiële zaken bij het NVB. Jogi is een voorstander van een onderzoek bij het NVB. “Misschien zijn zaken inderdaad misgegaan. Het is slechts een beslissing van de regering, wil zij weten of er daar inderdaad fraude is gepleegd.” De minister sprak eerder over ‘spookroutes’ van boottrajecten in het binnenland. Uit een voorlopig onderzoek bleek, dat er veel onduidelijkheid is over de 24 boottrajecten die onderhouden worden in het binnenland. Uit een onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad), is gebleken dat er geknoeid is met de declaraties van heel wat trajecten die bij het NVB zijn ingediend. Maar ook de bushouders hebben gesjoemeld tijden de routes. Het onderzoek geeft aan, dat de overheid voor circa 47 miljoen SRD benadeeld is door deze fraudeleuze zaken van de bus- en boothouders. De Clad heeft daarom de regering geadviseerd om een strafrechtelijk onderzoek te laten instellen tegen het Nationaal Vervoersbedrijf.

“De politiekvoering van de regering bestaat alleen uit corruptie, het niet-bezuinigen en haar wanbeleid”, aldus Jogi. Volgens hem is het vermoeden van fraude zo groot bij bepaalde projecten, dat het niet eens meer nodig is om een onderzoek in te stellen. Carifesta en de Naschoolse Opvang zijn volgens hem voorbeelden van projecten waarbij het meest gefraudeerd is. Wat Carifesta betreft, zijn de meeste mensen nog niet uitbetaald, terwijl er zoveel miljoen op de begroting stond. Voor wat betreft de Naschoolse Opvang, zou vicepresident Ashwin Adhin alle antwoorden klaar moeten hebben, hij was de ex-minister van Onderwijs. Thans is er nog steeds onduidelijkheid over de aankoop van boeken. “laat de vicepresident zijn mond opendoen want hij weet er alles over.”

-door Kimberley Fräser-

More
articles