Pratul Panchoe FayaFay-schaakkampioen

Pratul Panchoe is afgelopen zondag in de Mastersgroep winnaar geworden van het FayaFaya Mat-schaaktoernooi dat door de schaakclub Free First Move werd georganiseerd. Dit rapid toernooi stond in het teken van het vijfjarig bestaan van de schaakvereniging.

Aangezien het rapidpartijen waren zijn er vele faya faya mat gegeven op het schaakbord. Schaakmat is een gewonnen positie, waarbij de koning van de tegenstander mat wordt gezet.

Er hebben meer dan 100 schakers geparticipeerd van diverse verenigingen, en er werd in 4 klassen gestreden, te weten: beginnersklasse, Advancedklasse, Challengers groep en Mastersgroep.

In de beginnersklasse zijn na 11 rondes met een speeltempo van 10 minuten per persoon in de top 5 geëindigd: Terence Wu met 10 punten, Preston Somoredjo 10 punten, Akshay Raghoenath 8.5 punt, Silvin Marceli-no met 8 punt en Jair Lobato met 7.5 punt. Na barrage kwam Wu als de kampioen uit de bus.

Na 9 rondes in de Advanced klasse met een speeltempo van 15 minuten per persoon eindigden in de top 5: Evan Kromosemito met 7.5 punt, Shivam Dwarka met 7 punt, Jaydon Tse met 6.5 punt, Vladimir Ristie met 6.5 punt en Kelvin Yeung met 6 punt.

Na 9 rondes in de Challengersklasse met een speeltempo van 15 minuten per persoon was de top-5: Fardeen Niamat met 5 punt, Ivan de baas met 4.5 punt, David Xu met 4.5 punt, Jason Yeung met 4 punt en Alysha Badri met 4 punt.

In de Mastersgroep eindigde Panchoe met 8 punt gevolgd door Imaan Kalijdjo met 7 punt, Pièrre Chang met 6 punt, Shiva Kalka met 6 punt en Shatish Lautan met 6 punt.

More
articles