Stuttgart raadt regelmatig noodles eten af

De voedseltechnoloog Ricky Stuttgart, raadt mensen af om regelmatig noodles te consumeren. In Suriname is Top Ramen een bekend merk noodles dat veel verkocht wordt. Door de economische situatie is dit product nog meer gewild bij de bevolking. Dit blijkt ook uit de schappen van de supermarkten die vol staan met dit product, opmerkelijk is dat er steeds nieuwe merken geïmporteerd worden.

Stuttgart adviseert om door de dag heen niet eenzijdig te eten, maar elke dag gevarieerd te eten. Noodles is een zetmeelproduct dat een hoge concentratie zout bevat en vol zit met kunstmatige smaakstoffen. Dit kan de gezondheidsrisico’s mogelijk verhogen.

De voedseltechnoloog wijst erop, dat door noodles regelmatig te consumeren, je niet de nodige mineralen naar binnen krijgt. Volgens Stuttgart kun je aan ondervoeding gaan lijden, waardoor je vatbaar wordt voor allerlei ziektes, als je in plaats van gezond te eten, maaltijden vervangt door noodles. “Eiwitten is het enige mineraal dat zorgt voor de opbouw van je lichaam. Noodles bevatten geen eiwitten, dat betekent dat er geen plaats wordt gemaakt voor de opbouw van het lichaam”, aldus Stuttgart. Hij legt uit dat door dit product regelmatig te gebruiken, het de maag wel zal vullen, maar je zult dan ondervoed raken. De voedseltechnoloog hecht aan dit begrip twee betekenissen: de een is wanneer je te weinig eet en de ander is als je te weinig voedingstoffen naar binnen krijgt die van essentieel belang zijn. Het gebrek aan stoffen die van belang zijn voor het lichaam, kan zorgen voor heel wat gezondheidsrisico’s. Met de toename van deze risico’s zullen gezondheidskosten hoger komen te liggen.

Uit een studie van dr. Hyun Joon Shin, klinisch cardioloog, bleek dat de consumptie van noodles relatief hoog is onder Aziatische mensen. De focus van het onderzoek werd gelegd op Zuid-Korea, omdat daar veel noodles gegeten worden. De studie heeft thans uitgewezen, dat er in de afgelopen jaren een snelle toename van gezondheidsproblemen is ontstaan onder de Zuid-Koreanen, met name het aantal mensen met een hartaandoening en met overgewicht is toegenomen.

door Kimberley Fräser

 

More
articles