Cynthia Ashruf betreurt inslapen honden

Afgelopen zondagavond werd de 82-jarige Moertedjaali Chiragali doodgebeten door zijn hond, een kruising tussen een Rottweiler en een Filla Brasileiro. Uit veiligheidsoverweging heeft de zoon van het slachtoffer afgelopen dinsdag de hond en de ouders van het dier, middels een spuitje laten inslapen door een dierenarts. Dierenactiviste Cynthia Ashruf, betreurt dat iemand is komen te overlijden vanwege de aanval van de hond, maar is van mening dat de honden, herplaatst konden worden.

“De hond kwam naar haar toe en wilde waarschijnlijk aangehaald worden. Zij heeft het dier echter weggejaagd. Mijn dochter zei tegen haar dat ze de hond met rust moest laten en toen zei mijn vrouw dat de hond haar hinderde. Zwaaiend met haar hand en met stemverheffing riep ze tegen mijn dochter dat ook zij weg moest. De hond heeft mijn vrouw toen aangevallen”, vertelde de zoon aan een lokaal dagblad over het gebeurde. Ashruf zegt dat de hond de dochter probeerde te verdedigen en getriggerd werd doordat de vrouw had geschreeuwd. Echter betreurt zij het heengaan van de man die de vrouw te hulp schoot. Volgens de zoon van het slachtoffer is zijn vader niet overleden aan de verwondingen, maar door een hartstilstand tijdens de aanval.

Ashruf vindt het goed dat de politie de man ervan heeft laten afzien om zelf de honden af te maken . Echter betreurt zij het zeer dat een dierenarts heeft meegewerkt aan het toedienen van een spuitje waardoor drie gezonde honden zijn ingeslapen. Zij gaf aan dat het niet gebruikelijk is dat rashonden hun bazen aanvallen. Deze hond had volgens haar een reden om aan te vallen en herplaatsing was daarom beter dan afmaken.

Ashruf vertelt dat mensen meestal een bepaalde rashond nemen, waarvan zij de achtergrond niet kennen. “Zij weten niet uit welke nest ze komen, waardoor men allerlei complicaties kan krijgen”, licht zij toe. Vooral de training speelt een belangrijke rol bij rashonden. “Honden moet je opvoeden zoals je dat zou doen met je kind. Zij moeten getraind worden, maar slaan, schoppen, trappen en de ketting, zijn geen training. Dat is alleen leed en slavernij”, benadrukt Ashruf. Volgens haar valt en staat alles met de opvoeding van rashonden. “Het is nooit goed als bazen zelf bang zijn voor hun honden. Zo worden zij tot gevaarlijke dieren gemaakt”, aldus Ashruf.

door Priscilla Kia

 

More
articles