‘Abrahams moet ophouden met misleiding volk’

Tijdens een structurenvergadering van de NDP afgelopen zaterdag, gaf de ondervoorzitter van de partij, Ramon Abrahams, te kennen dat de economische groei nu al voelbaar en zichtbaar is in Suriname. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, is van mening dat Abrahams moet ophouden met het misleiden van het volk.

Jogi vraagt zich af hoe goed het gaat als de productie afneemt, de ziekenzorg in de problemen zit, de export van rijst met 20 procent is afgenomen en de veiligheid niet is gegarandeerd. Volgens Abrahams is het land in moeilijk vaarwater, maar de burgers, vooral de sociaal zwakkeren worden opgevangen.

Jogi noemt dit een teken dat het niet goed gaat. “Het geeft alleen maar aan dat mensen niet in staat zijn met eigen middelen voedsel te kopen”, zegt Jogi.

De parlementariër stelt dat dit de zoveelste aanslag is op de intelligentie van het volk. “Het ergste is niet voorbij. Waarom is de vergadering gestopt na de toespraak van Abdoel? Abrahams moet het volk niet misleiden, hij moet aangeven welke bijdrage hij heeft geleverd dat de samenleving vandaag geen voorspoed kan zien”, reageert Jogi.

Abrahams zei dat het wel moeilijk is, maar de burgers hoeven niet in de rij te staan om producten te kopen, zoals dat in de jaren ‘90 het geval was. Jogi zegt dat Abrahams het niet moet doen overkomen alsof het aanpassingsprogramma is gekomen door wanbeleid van de toenmalige regering. “Het aanpassingsprogramma was een oplossingsmodel nadat het land leeg geroofd was in de jaren ’80. De toenmalige regering moest maatregelen treffen om het land weer te herstellen en dat is gelukt”, benadrukt Jogi.

Jogi wijt dit soort toespraken aan het feit dat de verkiezingen naderen en dat in het streven stemmen te krijgen, allerlei verhalen verteld worden. “Ze gaan straks komen met meer pakketten, grond en allerlei beloftes, maar het volk moet zich ervan bewust worden, dat de NDP elke keer als ze aan de macht is, het land vernietigt”, aldus Jogi.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles