Bij huldiging jubilarissen: Directie MAS rekent op naamsverandering bond

Michel Amafo, directeur Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), heeft tijdens de huldiging van negen jubilarissen en drie gepensioneerden, wederom aandacht gevraagd voor de naamsverandering van de bond. Amafo gaf aan dat het bedrijf al jaren niet meer functioneert onder de naam Haven & Loodswezen. Hij hoopt dat voor 14 mei 2018 de naam verandert in Bond Maritieme Autoriteit Suriname. Amafo en Bisai Alida, vertegenwoordiger van de Bond Haven & Loodswezen, spraken over een goede samenwerking tussen de directie en de bond. Voor wat betreft de inzet van de medewerkers, is Amafo zeer tevreden. “Het bedrijf heeft zich dankzij uw inzet en betrokkenheid, ontwikkeld tot een dynamisch en efficiënt dienstverlenend bedrijf.” Vanwege de uitdagingen en de huidige economische situatie, was de MAS ook genoodzaakt haar kostenbeheer en reductiemaatregelen te verfijnen en een strak financieel beleid voort te zetten. Dit om een goede dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Negen medewerkers en drie gepensioneerden zijn vandaag gehuldigd voor hun trouwe dienstjaren, drie daarvan werden gehuldigd voor 35 jaar trouwe dienst, één persoon zelfs voor 40 jaar.

Het afgelopen jaar heeft de MAS hoogtepunten kunnen bereiken en daarvoor wordt de eer wederom gegeven aan de medewerkers. Een daarvan is de ‘Navigation training’, waar ook studenten uit het buitenland aan deelnamen. Volgend jaar staat de tweede sessie van de training gepland. Door de training wordt er ook progressie geboekt. “Het gaat om de veranderingen die we aanbrengen in onder andere de productie van de kaarten en de uitvoering van diensten”. Amafo is thans zeer ingenomen met de feedback vanuit de samenleving. “Iemand vroeg hoe kunnen Surinaamse Loodsen de schepen voor de

Wijdenboschbrug beloodsen zonder een loodsboot. Ja, daarin zijn onze medewerkers heel goed. Echter vergt het werk bij de MAS op alle niveaus veel van je, zowel mentaal als lichamelijk, zowel op kantoor als op het water. Elke dag is er weer iets anders, daarvoor heb je toegewijde medewerkers nodig”, aldus de directeur. Ook bij incidenten merkt hij dat door de goede onderlinge samenwerking, alles weer goed komt en op dat spoor wil de directeur blijven.

Bondsvertegenwoordiger Alida vindt het een eer dat de medewerkers in het zonnetje gezet worden. Velen worden niet op zo een manier gewaardeerd. Werken voor een dynamische organisatie is niet niets, het vergt heel veel. Daarom moet deze huldiging gezien worden als hoge mate van respect en vertrouwen en bovenal eerlijkheid. Door bezuinigingsmaatregelen van bedrijven, zijn het de medewerkers die het voelen. Hij merkt dat door de economische situatie, de werkgelegenheid verder achteruit gaat. Er is geen baanzekerheid, geen zekerheid voor de toekomst. Velen zijn noodgedwongen om naar alternatieven te zoeken. Daarom vindt hij het belangrijk dat wij elkaar helpen. Als land kunnen wij alleen overleven als we samenwerken. “De vakbonden van C-47 met name van de MAS, reiken de directie de hand toe om de samenwerking voort te zetten, want alleen zo kunnen wij overleven. We wiillen afstappen van conflictrelaties en hand in hand, zij aan zij met de directie deze organisatie naar grotere hoogtes stuwen.”

door Kimberley Fräser

 

 

More
articles